Otrokovice jsou průběžně na čtvrtém místě. Foto: Český florbal
10. 2. 2018 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Ostrava schytala od Otrokovic desítku, Znojmo otočilo duel v České Lípě

 



Ze 23. kola jsou odehrány tři utkání. V pondělní televizní předehrávce Bohemians vyzráli na Pardubice. V pátek zvítězilo Znojmo na palubovce České Lípy 6:4. Třetí utkání přineslo vysokou výhru Otrokovic nad Ostravou. Panteři se průběžně posunuli na čtvrté místo před Spartu a podruhé v sezóně si připsali dvojciferný počet vstřelených branek.

FBC ČESKÁ LÍPA – TJ ZNOJMO 4:6 (2:2, 0:2, 2:2)

Branky: 8. Mlejnek (Dzierža), 13. Dzierža (Ekl), 46. Slaný (Hřebřina), 49. Břiška (Hřebřina) – 14. Kriš (Číhal), 15. Kucharič (Salava), 23. Pánek, 24. Horák (Číhal), 54. Kucharič (Procházka), 59. Sláma. Rozhodčí: Černý a Janoušek. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. Diváci: 315.

Páteční večerní předehrávka přinesla souboj dvou nováčků. Oběma týmům z první ligy se v nejvyšší soutěži daří o poznání lépe než Ústí, které zůstává poslední.

Do vedení se v průběhu utkání dostaly oba týmy. Ztrátu dvou branek dokázalo Znojmo stáhnout a čtyřmi brankami v řadě zvládlo otočit na 4:2. Čtvrtou brankou navyšoval Horák po kombinaci s Čihalem.

Zásluhou zkušeného Slaného se Česká Lípa dostala zpět do utkání a domácí vycítili šanci. Tlak domácích nakonec vyústil ve vyrovnávací trefu Břišky v 49. minutě na 4:4.

Chyba v obraně však vzápětí poslala Znojmo zpět do vedení, když se prosadil Kucharič. Pojistnou branku do okryté brány domácích přidal Sláma. Znojmo se díky výhře posunulo na desáté místo, Česká Lípa je na dvanácté příčce.

PANTHERS OTROKOVICE – FBC OSTRAVA 10:1 (2:1, 3:0, 5:0)

Branky: 6. Szweda, 19. Pešat (Mich. Nagy), 28. Ťopek (Zapletal), 32. Mich. Nagy (Szweda), 34. Petřík (Ťopek), 42. Uhrinovský (Szweda), 48. Kittel (Pešat), 51. Uhrinovský (Pešat), 53. Sovják (Zapletal), 55. Zapletal (Švajný) – 6. Moravčík (Mendrek). Rozhodčí: Gavlas a Mikula. Vyloučení: 2:1 + Jan Daniš ČK1 + 5. Využití: 2:0. Diváci: 348.

Ostravským florbalistům nevyšel zápas s Otrokovicemi a navázali tak na prohru proti České Lípě. Zároveň se jim vzdálila šance na play off.

Zápas začal vyrovnaně, první branku nabídli hosté Szwedovi po hrubé chybě v rozehrávce. Další trefa na každé straně znamenala, že se do šaten šlo za stavu 2:1 pro Pantery.

Druhá třetina přinesla k radosti domácích fanoušků tři branky do sítě Ostravy. Svěřencům Michala Kvapila pomohlo vyloučení Daniše, který dostal červenou kartu.

Poslední dějství už bylo zcela v režii domácích. Otrokovičtí florbalisté trestali chyby Ostravy v rozehrávce a navyšovali i z rychlých protiútoků. Otrokovice se po vítězství posunuly na čtvrté místo o bod před Spartu, která má však zítřejší utkání proti Tatranu k dobru.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*