Florbalistky Vítkovic vyhrály první čtvrtfinále poměrem 8:0. Foto: Pavel Růžička - CzechOpen.cz
3. 3. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Toto kolo není jen o rozuzlení základní části, také další zápasy jsou zajímavé

 



Nejvyšší ženská soutěž má jasno o dvou základních faktech: je známa osmička, kterou čeká boj o medaile, stejně tak jako čtveřice, kterou čeká boj o záchranu. Zbývá ale vyřešit několik otazníků: především se hraje o první místo mezi Ivanti Tigers a Vítkovicemi, Panthers a Bohemians si to na dálku rozdají o páté místo, tři týmy, které čeká play down si pak mohou prohodit pozice a tím změnit páry pro první kolo.

Program 22. kola Extraligy žen:

Crazy girls FBC Liberec – K1 Florbal Židenice
Sobota, 15.00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Ne, tuto sezonu si v Brně za rámeček rozhodně nedají. Florbal.cz sice tipoval, že Židenice skončí páté a na pozici za elitní čtveřicí vystřídají Bohemians, faktem ale je, že jsou aktuálně předposlední a čeká je play down. Teoreticky mají také větší motivaci v tomto utkání zvítězit, aby si pomohly při nasazení do bojů o udržení. Liberec ale několikrát ukázal, že zvládá zápasy s týmy, kterým může konkurovat.
Tip Florbal.cz:
Výhra Liberce v základní hrací době

FBS Olomouc – Únětická 12° Tatran Střešovice
Sobota, 15.00, SH Čajkaréna Olomouc
Duel zklamaných. Olomouc se nastartovala pozdě a play off ji uniklo, Tatran zase nezvládl klíčové zápasy a jeho pozice se postupem času stala neřešitelnou. Favorita utkání máme v domácích florbalistkách, zabrat by ale měl také Tatran. Jeho situace je totiž až nebezpečně podobná té, se kterou vstupoval do play down naposledy: tehdy v posledním kole měl teoretickou šanci na play off, ale podlehl Vítkovicím a následně sestoupil. Je jasné, že něco takového by tradiční oddíl tuze nerad zažil znovu.
Tip Florbal.cz:
Výhra Olomouce v základní hrací době

TJ Sokol Královské Vinohrady – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Sobota, 18.30, TJ Sokol Vinohrady
Kromě Bohemians prochází krizí také Chodov, nicméně by jej mohla nastartovat vypracovaná výhra nad Ostravou. O aktuální chodovské situaci se přesvědčí Vinohrady, které naopak již delší dobu mohou směrovat přípravu na play down. Výchozí pozice obou týmů je zřejmá, přesto se může v Riegerových sadech odehrát zajímavé utkání.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova v základní hrací době

Panthers Praha – KM automatik FBK Jičín
Neděle, 14.00, STODOLA Aréna Střešovice
Panthers mají nejen jistotu play off, ale také lepší výchozí pozici v boji o páté místo s Bohemians. Na domácí palubovce přivítají Jičín, který má rovněž jistotu místa v bojích o medaile a snad jediné přání, aby se ve čtvrtfinále vyhnul cestě do Ostravy. Utkání ve střešovické Stodole má favorita v pražském týmu, který by měl potvrdit lepší výchozí postavení.
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers v základní hrací době

Ivanti TIGERS FK Jižní Město – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 14.00, SH Jižní Město

Tomuto utkání se věnuje samostatný článek.

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – FbŠ Bohemians
Neděle, 15.00, ČPP Aréna Ostrava
Tak trochu symbolicky se v posledním kole základní části utkávají celky, které v minulém ročníku společně ve čtvrtfinále vytvořily unikátní ostravský obrat série z 0:3 na 4:3 a teoreticky by se mohly utkat ve stejné fázi znovu. Také do nedělního utkání půjde Ostrava jako favorit, Bohemians stále trápí výkyvy výkonnosti. Určitě ale svému soupeři nedá nic zadarmo.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*