Uspěje favorit z Mladé Boleslavi proti Pardubicím. Foto: Štěpán Tomš, Florbal MB Uspěje favorit z Mladé Boleslavi proti Pardubicím. Foto: Štěpán Tomš, Florbal MB
6. 3. 2018 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Boleslav chce postoupit v nejkratším možném čase. Věříme, že můžeme favorita potrápit, zní z Pardubic

 



Boleslav po roce opět dokázala ovládnout základní část Tipsport superligy a pro čtvrtfinále play off si vybrala Pardubice, které se do elitní osmičky probojovaly vůbec poprvé v historii. Podle předpokladů jsou Středočeši jasným favoritem série. Dokáží Pardubice vzdorovat papírovým předpokladům?

Dlouho to vypadalo, že se Boleslavští budou muset spokojit až s druhou příčkou. Vítězství v základní části zvrátili na svou stranu až v přímém souboji s Chodovem. Na hřišti svého rivala zvítězili 5:3 a ve zbývajících dvou kolech už nezaváhali.

„Máme radost, že se nám ve vyrovnaném závěru základní části podařilo obhájit prvenství a do play off jdeme z nejlepší výchozí pozice. Pro Pardubice jsme se rozhodli z několika důvodů. Je to nováček v play off a očekávám, že zkušenosti budou jednoznačně na naší straně. Zároveň by mohlo sehrát roli i to, že se soupeři v poslední době tolik nedařilo a nemá tak široký kádr, jak je v play off důležité,” objasnil důvody pro výběr Pardubic kouč Boleslavi Jan Pazdera.

Jan Pazdera s boleslavským týmem. Foto: Štěpán Tomš

Jan Pazdera s boleslavským týmem. Foto: Štěpán Tomš

Pardubice o play off snily několik let. Až letos se ale tento sen stal skutečností. Ačkoliv závěr základní části neodehráli sokolové v nejlepší formě a dokonce si boj o osmou příčku zkomplikovali prohrou s Ostravou. Na to se však už historie ptát nebude – v pardubických kronikách bude tento ročník zapsán jako ten nejlepší. Nyní je možnost ho ještě více zkrášlit.

„Soupeře jsme pro čtvrtfinále očekávali, takže to pro nás nebylo překvapení. Největší síla Boleslavi je určitě v individualitách a síle kádru, který mají nabitý špičkovými hráči a reprezentanty,“ řekl na účet vicemistra kouč Pardubic Ladislav Štancl.

Ten přitom k týmu přišel teprve nedávno poté, co na svou pozici po několika nevydařených výsledcích rezignoval Milan Koubek. Z posledních čtyř utkání základní části zaznamenal Štancl jednu klíčovou výhru v Liberci, která Pardubicím definitivně zajistila účast v play off. „Abychom Boleslav porazili, bude potřeba maximální nasazení z naší strany, týmové pojetí hry a plnění pokynů k naší hře. Když se vše sejde, věříme, že můžeme uspět a favorita potrápit,“ věří Štancl.

Pardubice poprvé v historii oslavily postup do vyřazovací části superligy! Foto: Sokol Pardubice

Pardubice poprvé v historii oslavily postup do vyřazovací části superligy! Foto: Sokol Pardubice

Pazdera vyhlíží čtvrtfinále ještě z jednoho důvodu. „Myslím si, že půjde o divácky atraktivní sérii, protože se utkají dva kluby s nejvyšší návštěvností v lize, což je odraz jejich dlouhodobé kvalitní práce. Navíc pro fanoušky nemusí být velkou překážkou ani cestování na venkovní utkání, města jsou v dobré dojezdové vzdálenosti,“ dodal.

A pardubický trenér s ním souhlasí. „Tým je a bude připraven dobře, všichni se na play off těšíme, bude se hrát před plnými tribunami, takže to hráče ještě více nabudí,“ těší se i pardubický kouč.

„Uvědomujeme si, že jsme jasní favorité série, a přestože jsou boje ve vyřazovací části každý rok vyrovnanější, chceme postoupit po co nejkratším průběhu,“ uzavřel Pazdera svou výpověď před vypuknutím čtvrtfinálové bitvy.

Zápasy v základní části:

Sokol Pardubice – Florbal Mladá Boleslav 4:5 (3:3, 0:2, 1:0)
Branky: 7. Bílý (Brychta), 10. Kourek (Krigovský), 20. Ďopan, 42. Kourek (Dlesk) – 4. Gruber (Krajcigr), 15. Gruber (Curney), 17. Curney (Krzyžanek), 22. Krajcigr (Gruber), 32. Tomáš Chroust (Curney). Rozhodčí: Lukáš Svrček – Radim Waliczko. Vyloučení: 3:0;. Využití: 0:1. Diváků: 465.

Florbal Mladá Boleslav – Sokol Pardubice 6:2
Branky: 10. Curney (Natov), 12. Novák (Gruber), 18. Tomáš Chroust (Tomašík), 30. Curney (Natov), 53. Curney (Krajcigr), 56. Natov (Curney) – 32. Kourek (Ďopan), 60. Černý (Bílý). Rozhodčí: Bališ a Varga. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Diváci: 455.

TOP 5 hráčů Boleslavi:

  1. Jiří Curney 66 (32+34)
  2. Jan Natov 45 (27+18)
  3. Milan Tomašík 45 (25+20)
  4. Tomáš Chroust 29 (16+13)
  5. Josef Pluhař 27 (9+18)

TOP 5 hráčů Pardubic:

  1. Marek Ďopan 31 (7+24)
  2. Ivo Teichman 28 (21+7)
  3. Přemek Pakosta 28 (12+16)
  4. Jan Kourek 26 (23+3)
  5. Michal Janeček 26 (23+3)

Program série:

10. 3., 19:00 Florbal Mladá Boleslav – Sokol Pardubice (MSH Mladá Boleslav)
11. 3., 16:00 Florbal Mladá Boleslav – Sokol Pardubice (MSH Mladá Boleslav)
17. 3., 14:00 Sokol Pardubice – Florbal Mladá Boleslav (SH Dašická Pardubice)
18. 3., 19:40 Sokol Pardubice – Florbal Mladá Boleslav (SH Dašická Pardubice)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*