Miloš Tyl. Foto: Florbal Chodov/Český florbal Miloš Tyl. Foto: Florbal Chodov/Český florbal
15. 3. 2018 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Zodpovědnost leží na celé pětce, máme hodně kvalitních florbalistů, říká Miloš Tyl

 



Miloš Tyl na chvíli zmizel ze světa Tipsport Superligy, aby se následně vrátil ve velké parádě. Talentovaný florbalista, který má za sebou také působení ve Švýcarsku v rozhovoru pro Florbal.cz porovnává, jaké to je hrát bez Patrika Dóži nebo jak se vypadají reprezentační podmínky pro mladé fotbalisty. Nezapomene ani vyzdvihnout soupeře z Otrokovic.

Tylova cesta vedla z Chodova do Prague Tigers, následně do Mukařova, aby se opět vrátil na Prahu 11. „Čas jsem vyplnil hlavně prací a odpočinkem, někdy v létě jsem se dostal k fotbalové reprezentaci, hned na první turnaj jsme letěli do Číny, takže jsem od začátku viděl ten obrovský rozdíl mezi florbalem a fotbalem,“ popisuje Tyl, který působí jako masér u fotbalové reprezentace do šestnácti let.

Po návratu jej čekala velká změna, v kabině Chodova již nenašel Patrika Dóžu. „Patrik dostal po sezoně výbornou nabídku ze Švýcarska, takže mu přeji hlavně aby vyhrál titul a doufám, že ho doveze,“ fandí na dálku nerozlučnému parťákovi.

Na jeho absenci ale hledá také pozitiva. „Hrát bez Patrika je pro mě velká změna, s ním stačilo se někde postavit, on mi nahrál a byl z toho gól, ale v tuto chvíli se mi hraje také lépe v tom, že to celé neleží na jednom hráči, ale zodpovědnost je rozdělená do celé pětky, to mi více vyhovuje,“ prozrazuje Miloš Tyl.

Odchod obrovské ofenzivní síly zároveň znamená, že Chodov musel rozložit zodpovědnost také na více hráčů. „Myslím si, že je super, že se prosazuje více hráčů, obecně si myslím, že na Chodově máme mnoho kvalitních hráčů, kteří budou sbírat body,“ říká k síle kádru a varuje soupeře.

Úvodní dva duely s Otrokovicemi měly odlišný průběh. „První zápas jsme měli pod kontrolou, Otrokovice jsme do ničeho nepouštěli, hráli jsme dobře do obrany a dobře zachytal Honza Barák a možná nás překvapili tím, že byli až tak pasivní, což se odrazilo na nedělním zápase, kdy nás zaskočili dvěma góly, následně se proti takovému týmu nehraje dobře, protože v bráně mají výborného Michajloviče,“ pochválil brankáře soupeře. „Byl to prostě úplně jiný zápas, v jiném tempu, Otrokovice byly aktivnější a ještě se jednalo o televizní duel,“ uzavřel Miloš Tyl.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*