Je rozhodnuto. Kanonýři i ostravský MVIL postihne finanční pokuta. Foto: Kanonýři Kladno Je rozhodnuto. Kanonýři i ostravský MVIL postihne finanční pokuta. Foto: Kanonýři Kladno
17. 3. 2018 1. liga (11) KOMENTÁŘŮ

Disciplinárka ve zkráceném řízení rozhodla: pokuta pro MVIL i Kladno

 



Disciplinární komise Českého florbalu rozhodla ve zkráceném řízení o výši trestu pro ostravský MVIL a Kladno za úmyslné ovlivnění zápasu. Oba týmy se v rámci prvního čtvrtfinálového utkání 1. ligy dohodly na společném protestu proti licenčním podmínkám zavedeným pro tuto sezonu. Teď je čeká finanční pokuta – pro MVIL 20 tisíc a pro Kladno 10 tisíc korun.

„Vzhledem k tomu, že družstvo 1. MVIL Ostrava WOOW bylo iniciátorem tohoto protestu, ke kterému se následně připojil i soupeř, zohlednila tuto skutečnost disciplinární komise při rozhodování o výši finanční pokuty, která byla stanovena. Disciplinární komise stanovila finanční pokutu pro družstvo 1. MVIL Ostrava WOOW ve výši 20 000 Kč a pro družstvo Kanonýři Kladno ve výši 10 000 Kč,“ je v oficiálním prohlášení komise na webu Českého florbalu.

Oba týmy se tak vyhnuly nejhoršímu možnému trestu, tedy vyloučení ze soutěže. Další dva zápasy série jsou na programu dnes a zítra na půdě Středočechů. O případu jsme informovali včera: DISCIPLINÁRKA BUDE ŘEŠIT DVA BRZKÉ GÓLY V UTKÁNÍ MVIL S KLADNEM.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Prvoligovysledovatel napsal:

    Pevně věřím, že si kluby budou stát za svým a neustoupí.

  • Dalibor Matúš napsal:

    Jsou to kkti na te unii… honi si ega misto toho aby budto drzeli huby nebo uznali chybu nad nesmyslnym predpisem… a ted timto jen ukazuji kdo je tady pan.

    • Jan napsal:

      Ten předpis byl schválen před začátkem ligy a všechny týmy o něm veděli, takže nechápu Vaše nadávky na Unii. To, že jsou kluby neschopné přívést určitý počet lidí na pár zápasů je pouze a jejich chyba.

      • FBK napsal:

        To nařízení je o ničem… K čemu bude, že na utkání dotáhli 15O lidí… Nicméně souhlasím s tím, že kluby to věděli už před začátkem ligy a začali protestovat až teď, kdy je to pozdě….

      • Dalibor Matus napsal:

        To ze jsou kkti a ze si honi ega bylo ted mysleno zejmena na vysi pokuty… o tom ze pravidla hry byly dany pred sezonou neni diskuze…

      • rv napsal:

        tím že to týmy věděly, jim přece nemůže brát možnost, že se k tomu kriticky vyjádří, třeba formou protestu.

        Př: lidi taky ví, kdo vyhrál volby a přesto protestují. Je to legitimní možnost. Forma protestu se zdá býti dobrou, protože se o tom mluví.

  • trener napsal:

    když vám nevadí toto idiotské pravidlo, tak vám jistě nebude vadit třeba to, kolik z těch diváků musí být dospělých, kolik dětí, žen, tělesně postižených , vysokých, malých, chytrých, hloupých atd. to všechno může vliv na sportovní výkon, který podle unie je na prvním místě…

  • Daniel napsal:

    Unie je naprosto k smíchu. Nekvalitními rozhodčími v nižších ligách počínaje a těmito stupidními pravidly konče. Když si vymysleli povinný online a video tak proč diktují ještě počet diváků?! 2. hokejová liga nemá ani online ani video a to se bavíme o poloprofesionální lize proti florbalu což je čistě amatérský sport. Jen tak dál a florbal bude stejně drahý jako hokej a nikdo na tento sport své děti už nedá a sport postupně upadne…Věřím, že chlapci v Unii to taky dělají z lásky ke sportu tudíž zdarma 😉

  • Vysvetlete mi to napsal:

    Ano kluby to vedeli protest nedava smysl.
    Ano predpis nedava jeste vetsi smysl… Chteji 150 divaku pro nove tymy, ale kdyz to nesplni uz stavajici tym superligy se nic nedeje, takze je to diskriminacni.
    Pro srovnani Chodov – 2nasobny aktualni mistr ligy nedotahl na prvni zapasy play off 150 lidi :-D.

Napsat komentář

*