Alexander Galante Carlström i přes šest vynechaných utkání ovládl tabulku střelců základní části SSL. FOTO: Per Wiklund.
17. 3. 2018 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Storvreta je vítězem základní části SSL, Sjögren ovládl produktivitu

 



Základní část Švédské superligy je u konce, jejím vítězem se stala Storvreta, která vyhrála s tříbodovým náskokem na druhý Falun. Nejproduktivnějším hráčem základní části se stal Albin Sjögren, který jako jediný dosáhl na hranici 70 kanadských bodů. V posledním kole dokázal udržet jednobodový náskok na čele produktivity před kanonýrem Pixba Maxem Wahlgrenem, který nakonec nasbíral o bod méně, než Sjögren.

Storvreta ovládla další statistiky hned v několika sledovaných údajích. Připsala si nejvíce vítězství v základní hrací době (22), nejméně proher v základní hrací době (3), nejvíce vstřelených branek (249) a jako jediná udržela gólový rozdíl nad stem branek (101). Druhý Falun si připsal nejméně obdržených branek (143), nejlepší průměrnou domácí diváckou návštěvnost (1761) a společně s Pixbem nejvíce vyhraných prodloužení (5), Pixbo ale na pět vyhraných prodloužení potřebovalo o jeden pokus víc.

Individuální statistiky hráčů v poli ovládl tahoun Storvrety Albin Sjögren, který si připsal celkem 70 bodů za 32 branek a 38 asistencí. Nejlepším střelcem se stal s dvaačtyřiceti brankami falunský sniper Alexander Galante-Carlström, kterému ani šest vynechaných zápasů nezabránilo ovládnout tuto statistiku. Nejvíce asistencí pak zaznamenal Johannes Wilhelmsson z Höllvikens, který jich nasbíral 43. Mezi brankáři, kteří odchytali alespoň 10 utkání, si nejvyšší úspěšnost zákroků podržel gólman Pixba Jon Hedlun s 82,8 % úspěšnosti.

Storvreta jako vítěz základní části zvolila za svého čtvrtfinálového soupeře Helsingborg, se kterým sice v prvním vzájemném utkání prohrála 4:5, ale v posledním kole základní části zvítězila přesvědčivě 10:6. Falun pro čtvrtfinále zvolil Dalen, nad kterým v základní části dvakrát zvítězil, konkrétně 6:3 a 8:0. Jako třetí volilo Pixbo a ze dvou zbývajících možností zvolilo Mullsjö, se kterým ani jednou v základní části nebralo všechny body – v prvním utkání zvítězilo v prodloužení a ve druhém dokonce prohrálo 2:6. Na čtvrtý Linköping zbylo Växjö, které Linköping v obou zápasech základní části porazilo.


Autor: Richard Klíma



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*