Jakub Gruber uniká před Václavem Oubrechtem. Foto: Florbal MB Jakub Gruber uniká před Václavem Oubrechtem. Foto: Florbal MB
17. 3. 2018 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Stíhací jízda Tatranu nakonec nestačila, druhý bod slaví Vítkovice. Boleslav a Chodov mají mečbol

 



Tatran prohrával na domácí půdě už 1:5, přesto dokázal zápas dovést do prodloužení. V jeho poslední minutě přisoudil Vítkovicím druhý bod Řezanina. Druhé vítězství slaví také Sparta, která přežila závěrečný nápor Bohemians a vyhrála 5:4. Mečbol si vybojovaly Mladá Boleslav a Chodov a už zítra tak budou moci usilovat o ukončení série.

Sokol Pardubice – Florbal Mladá Boleslav 4:6 (2:0, 1:4, 1:2)

Branky: 12. Oubrecht (Dlesk), 17. Janeček (Formánek), 32. Gregor (Burian), 42. P. Pakosta (Zozulák) – 26. Natov (Curney), 26. Tomáš Chroust (Krzyžanek), 31. Tadeáš Chroust (Curney), 38. Curney (Natov), 58. Pluhař (Tomašík), 60. Natov (Tomašík). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 4:1. Využití: 1:3. Diváci: 290.

Doposud nejvyrovnanější utkání série. Po první dvacetiminutovce to navíc vypadalo, že budou mít domácí velkou naději na první vítězství. Po trefách Oubrechta a Janečka totiž vedli 0:2. Hosté se začali prosazovat až ve druhé třetině, zato ovšem kompletně obrátili vývoj zápasu. Čtyřmi brankami v rozmezí 12 minut otočili skóre ve svůj prospěch.

Sokolové srovnali v úvodu závěrečného dějství a dlouho to vypadalo, že vybojují prodloužení. Až dvě a půl minuty před koncem se prosadil Pluhař a vítězství Středočechů zpečetil Natov. Boleslav je tak jedno vítězství od postupu. Třemi kanadskými body pomohli Boleslavským ke třetí čtvrtfinálové výhře Jiří Curney a Jan Natov.

Martin Zozulák v duelu proti Mladé Boleslavi. Foto: Sokol Pardubice

Martin Zozulák v duelu proti Mladé Boleslavi. Foto: Sokol Pardubice

Tatran Střešovice – 1. SC Vítkovice 5:6 (0:2, 1:1, 4:2 – 0:1) po prodl.

Branky: 22. Sládeček (Komárek), 52. Meliš (Marek Beneš), 54. Slavík (O. Němeček), 56. Meliš, 60. Meliš (O. Němeček) – 8. Hájek (Hrubý), 15. Hubálek (Hájek), 27. Bräuer, 42. Delong (Sladký), 45. Delong (Tokoš), 70. Řezanina (Hubálek). Rozhodčí: Pangerl, Šedivý. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 245.

Ještě devět minut před koncem vedli Vítkovičtí vysoko 5:1 a směřovali za druhým bodem v sérii. Jenže Tatran dal vzpomenout na časy, kdy pro něj nebyla žádná ztráta neřešitelným problémem. O střešovické povstání se postaral hattrickem Milan Meliš. Jednu branku přidal Slavík a domácím se tak 47 sekund před závěrečnou sirénou podařilo srovnat na 5:5.

Prodloužení přineslo několik menších šancí i hru čtyři na čtyři. Nakonec minutu před koncem dorazil míček za Rebrova záda Řezanina a Vítkovice tak vedou po třetím zápase 2:1.

Sparta Praha – FbŠ Bohemians 5:4 (2:1, 2:1, 1:2)

Branky: 6. Marvánek (Pruner), 17. Marvánek (Zouzal), 36. Zouzal (Košir), 36. Svatoš (Zouzal), 44. Pruner (Garčar) – 12. Poláček (Zezulka), 22. Krebner (Čihák), 53. Šárka (Šimek), 57. Šárka (Kieler). Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 3:4. Využití: 3:1. Diváci: 464.

Hned tři sobotní čtvrtifnálové zápasy skončily nejtěsnějším. Dramatickou zápletku totiž mělo také pražské derby mezi Spartou a Bohemians. Sparta šla v úvodu dvakrát do vedení, ale hosté dokázali pokaždé odpovědět vyrovnávací trefou.

Zlom tak nastal až ve 36. minutě. Dva slepené góly Zouzala a Svatoše poslaly Spartu poprvé v utkání do dvoubrankového vedení. Ve 44. minutě navíc přidal pátou branku sparťanů Pruner. Sparta tak mířila za druhým triumfem v sérii. Hosté zkusili hru v šesti a Šárka dvěma trefami zdramatizoval závěr. Sparťané už však těsný náskok ubránili a v sérii se ujali vedení 2:1 na zápasy.

Panthers Otrokovice – Florbal Chodov 4:5 (2:1, 1:3, 1:0 – 0:0) po sám. náj.

Branky: 9. Sovják (Mich. Nagy), 14. Szweda (Uhrinovský), 26. Zapletal (Švajný), 56. Uhrinovský (Petřík) – 4. Strachota (Kotlas), 25. Tyl (Koutný), 39. Ondrušek (Sýkora), 40. M. Vávra (Ondrušek), rozh. náj. Pražan. Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 563.

Po Boleslavi si mečbol vybojoval také obhájce trofeje pražský Chodov. Třetí duel série s Otrokovicemi však dospěl až do samostatných nájezdů. Domácí v první třetině po trefách Sovjáka a Szwedy otočili skóre ve svůj prospěch. Pak sice srovnal Tyl, ale za domácí odpověděl Zapletal a podruhé v duelu poslal Panthers do vedení.

Drama pokračovalo. Závěr druhé třetiny zcela ovládli Pražané. Nejdříve srovnal Ondrušek a jednogólový náskok zajistil hostům Marek Vávra. Chodov si ve třetí třetině hlídal těsné vedení a nakonec ho neudržel. Uhrinovský vstřelil vyrovnávající trefu z téměř nulového úhlu. Třetí čtvrtfinále musely rozhodnout až nájezdy. Z domácích nevyzrál na Baráka nikdo, za hosty se prosadili Pražan s Ondruškem a přisoudili třetí bod série Chodovu.

Panthers ani na třetí pokus nedokázali porazit Chodov, byť dnes k tomu měli nejblíže. Foto: Panthers Otrokovice

Panthers ani na třetí pokus nedokázali porazit Chodov, byť dnes k tomu měli nejblíže. Foto: Panthers Otrokovice


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*