Bitva o Prahu 11 má předpoklady k tomu, aby byla opět zajímavá. Foto: Otakar Prášek
30. 3. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Bitva o Prahu 11: Tigers mají kompaktnější tým, Chodov silnější individuality

 



Pražská semifinálová série mezi Ivanti Tigers a Chodovem slibuje velké napětí a pozoruhodné individuální výkony. Série, která nezná pojem „domácí prostředí“ je současně opakováním loňského dramatu, které vyvrcholilo až v úplně posledním zápase. A opět po roce se bude na co dívat.

Hráčské kádry
Oba týmy mají poměrně dost silných hráčských individualit, na jedné straně je to Jana Christianová, Denisa Billá, Martina Čapková nebo Lucia Košturiaková, za Chodov zase válí Martina Řepková, Eliška Vrátná, Tereza Urbánková nebo obránkyně Jiráková s Pláškovou a univerzálkou Tožičkovou.

Chodov má o něco více silnějších individualit, Tigers na druhou stranu působí o něco kompaktněji.

Chodov může rovněž posílit, že na přelomu roku prošel menší krizí, která vyvrcholila prohrou s Panthers. Na druhou stranu, Ivanti Tigers může těžit právě z tohoto týmového pojetí.

A ještě věc, která hraje do karet Tigers: svěřenkyně Adama Štegla, Markéty Šteglové a Karolíny Šatalíkové umí hrát zápasy, ve kterých třeba nejsou úplnými favoritkami. Jako příklad poslouží například loňské Superfinále, které tygřice odehrály výborně po taktické stránce.

Domácí haly
Pojem „domácí prostředí“ tato série nezná, pro oba týmy se průběžně bude měnit jen to, kdo sedí za pořadatelským stolkem a v jakém pořadí budou sedět na střídačkách. Jak Tigers, tak Chodov totiž sídlí na hale Jižní Město, proto také má tato bitva přívlastek „bitva o Prahu 11.“

Vzájemné zápasy
V letošní sezoně je na tom lépe Chodov. Ten si připsal vysokou výhru 7:2 v prvním vzájemném extraligovém utkání a také v rámci Poháru České pojišťovny, kdy porazil Ivanti Tigers 3:2. Tigers se podařilo uspět až ve třetím vzájemném utkání, extraligovou odvetu získaly 6:5.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*