Série o Prahu 11 je srovnána na 1:1. Foto: Otakar Prášek
31. 3. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Bitva o Prahu 11 srovnána, druhý zápas otočily ve třetí části florbalistky Ivanti Tigers

 



Semifinálová série mezi florbalistkami Ivanti Tigers a Chodova je po dvou utkáních srovnána na 1:1. Ve druhém zápase totiž zvítězily Tigers poměrem 4:3, když se jim povedlo otočit skóre v poslední dvacetiminutovce, stejně, jako v prvním zápase Chodovu. Bitva o Prahu 11 bude pokračovat za týden na palubovce stejné haly, oba týmy si pouze prohodí strany.

Florbalistkám Tigers se nepovedla poslední třetina prvního zápasu, do nedělního duelu ale vstoupily pravou nohou a v sedmé minutě zásluhou Kleinové vedly. Opět se hrálo poměrně tvrdé utkání, avšak s ohledem na to, že se jedná o rozhodující fázi sezony, se něco takového dalo předpokládat.

Chodovu se povedlo ještě do první přestávky srovnat, v přesilové hře, která se jinak nevyvíjela úplně podle chodovských představ, se dokázala prosadit Plášková. Chodovské florbalistky byly poměrně pasivní, přesto šly ve 29. minutě do vedení: také vyloučení Hermannové dokázala potrestat Plášková.

Vedení ale Chodovu vydrželo pouhých pět minut, přesilovou hru totiž umístěnou ranou ve 34. minutě využila Martina Čapková. Za necelé tři minuty ale Chodov znovu vedl, od mantinelu si odstoupila Tereza Urbánková a propálila Christianovou.

Utkání se nakonec rozhodlo v poslední desetiminutovce, ve které hráčky Ivanti Tigers zužitkovaly svou aktivitu. Nejprve se 52. minutě prosadila Koštuiraková, o výhře svého týmu pak rozhodla povedenou individuální akcí tři minuty před koncem Adéla Polívková. Chodovu se ani přes závěrečnou power play minimálně vyrovnat nepodařilo.

Stav semifinálové série mezi Ivanti Tigers a Chodovem je tak vyrovnán na 1:1. Druhé semifinále mezi Vítkovicemi a FBC Ostrava se rozehraje až v neděli.
Ivanti TIGERS FK Jižní Město – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 4:3
Branky: 7. Martina Kleinová, 34. Martina Čapková, 52. Lucia Košturiaková, 57. Adéla Polívková – 16. Magdaléna Plášková, 29. Magdaléna Plášková, 37. Tereza Urbánková; rozhodčí: Tomáš Kostinek – Martin Reichelt; vyloučení: 2:1; využití: 1:2; diváků: 156; zásahy brankářů: Jana Christianová 7 – Kristýna Provázková 9; po třetinách: 1:1, 1:2, 2:0.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*