Ženy Vítkovic vedou v semifinále 1:0. Foto: Ladislav Káňa - fbcostrava.cz
1. 4. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Favoritky z Vítkovic vedou 1:0, Ostrava zabrala příliš pozdě

 



Ostravská semifinálová série mezi Vítkovicemi a FBC Ostrava má za sebou úvodní zápas. Lépe jej zvládly domácí favorizované florbalistky, které si připsaly výhru v poměru 5:4. O svém vítězství rozhodly na přelomu první a druhé třetiny. Druhý zápas se hraje v neděli od 16:00.

Úvodní třetina prvního ostravského semifinále nebyla příliš pohledná, snad díky dvoutýdenní přestávce se oba týmy měly problém dostat do zápasu. Aktivnější byly domácí Vítkovice, které také v šesté minutě zásluhou kapitánky Ferenčíkové vedly 1:0.

Hostující Ostravě se povedlo vstoupit do utkání prakticky až brankou Pastuškové, která ale stála za to. Exvítkovická kapitánka totiž napřáhla z patnácti metrů a Příleské nedala šanci. Dlužno přiznat, že poté měly Vítkovice štěstí, svými chybami nabídly soupeři několik šancí, které ale ztroskotaly na nepřesném zakončení a přežily také oslabení.

Nakonec se jim v závěru třetiny povedlo udeřit. Nejprve se prosadila Martináková a o necelou minutu později zakončila rychlý protiútok Michaela Šponiarová. Vítkovicím se povedl také nástup do druhé třetiny, po 45 sekundách Šupáková tečovala míček před Tomšovou a bylo to 4:1.

Prakticky vzápětí dostalo FBC možnost přesilové hry, ale po osmnácti sekundách ji ukončil faul Kapcové. Ostrava se přesto vrátila do hry, když nedorozumění v obraně Vítkovic potrestala Kristína Hudáková. Téměř okamžitě si ale slabší chvilku vybrala také Tomšová, které mezi nohama prošla střela Martinákové.

Vítkovice byly nadále o něco aktivnější, branku ale nedaly. FBC mělo další příležitost v 34. minutě, ale vysokou hůl Ďuríkové se nepovedlo potrestat nejprve z nájezdu Paulíně Hudákové a celý tým následně nevyužil přesilovou hru.

Do třetí části tak oba týmy nastoupily za skóre 5:2. Ostravě se ale vůbec nepodařilo dostat se do potřebného tlaku, ze kterého by následně vytvářela gólové příležitosti a skórovala. V první polovině poslední třetiny měla naopak největší šanci obránkyně Vítkovic Kolářová, trefující tyč.

V posledních deseti minutách přibylo osobních soubojů, ale obraz hry zůstával stejný. Ostravě pomohl až oddechový čas, po kterém bleskově snížila Kapocová, to už Ostrava hrála bez brankářky. Kontaktní gól už přišel pro Ostravu při dlouhé power play příliš pozdě. V čase 19:45 totiž dostala Ostravu na dostřel Kristína Hudáková.

Vítkovice nakonec vyhrály 5:4 a v sérii vedou 1:0.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*