Tadeáš Chroust s Janem Jelínkem. Foto: Jan Pavlíček, Florbal Mladá Boleslav Tadeáš Chroust s Janem Jelínkem. Foto: Jan Pavlíček, Florbal Mladá Boleslav
1. 4. 2018 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice ve 3. třetině otočily duel s Chodovem a slaví první bod, Boleslav vede 2:0

 



Chodov vedl doma 2:0 a na začátku třetí části 4:3, přesto se nakonec z triumfu radují Vítkovičtí. Díky dvěma brankám Hájka a třem bodům Delonga zvítězili v úvodním semifinále 6:5. Boleslav i dnes dala Spartě pět gólů, vyhrála 5:3 a vede v sérii 2:0 na zápasy.

Florbal Chodov – 1. SC Vítkovice 5:6 (2:2, 1:1, 2:3)

Branky: 9. Kašovský (Tyl), 10. Strachota (Plíhal), 40. Tyl (Matejčík), 44. Sýkora (Pražan), 59. Ondrušek (Mikeš) – 15. Hubálek (Delong), 20. Delong (Tokoš), 33. Gál (Hubálek), 50. Hájek (Jan Šebesta), 55. Hájek (Jan Šebesta), 58. Bräuer (Delong). Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 507.

Chodov v první části během devíti vteřin vsítil dvě branky. Nejprve se prosadil Kašovský a po něm skóroval také Strachota. Jenže hosté ještě do přestávky srovnali. U obou gólů byl dobře hrající Delong.

Ve 33. minutě se hosté poprvé propracovali do vedení, ale bylo to jen na chvíli, než zase převzali otěže zápasů Pražané. V úvodu třetí dvacetiminutovky tak vedli 4:3.

Hosty pak popotáhl Lukáš Hájek. Dvěma góly obstaral další obrat, třetí bod přidal také Delong a Vítkovice rázem vedly 6:4. Domácí v závěru snížili, zkusili hru bez brankáře, ale Ostravané už těsný náskok uhájili.

Florbal MB – Sparta Praha 5:3 (4:1, 1:1, 0:1)

Branky: 9. Curney (Natov), 12. Tomáš Chroust (Jelínek), 16. Tadeáš Chroust (Curney), 20. Bína (Pluhař), 29. Curney (Natov) – 2. Časar (Zouzal), 38. Marvánek, 50. Bartoš (Časar). Rozhodčí: Kačer, Vašíček. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváci: 655.

Sparta se stejně jako včera dostala do vedení jako první. Ve druhé minutě zchladil domácí diváky Časar. Ještě do přestávky však Boleslavští vsítili čtyři branky a převzali kontrolu nad zápasem. Prosadili se oba bratři Chroustové a dva body zaznamenal Jiří Curney, suverénně nejproduktivnější hráč vyřazovací části.

Hosté ještě po využité přesilovce a trefě Bartoše mírně zdramatizovali závěr, ale Boleslav dvougólový rozdíl udržela a v sérii tedy vede 2:0.

Jan Natov s míčkem před Ondřjeem Svatošem. Foto: Jan Pavlíček, Florbal Mladá Boleslav

Jan Natov s míčkem před Ondřjeem Svatošem. Foto: Jan Pavlíček, Florbal Mladá Boleslav


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*