Florbalistky Ivanti Tigers a Chodova čeká vzájemný šlágr. Foto: Otakar Prášek
7. 4. 2018 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

Chodovská výhra znamená vedení v sérii, Vítkovice vyhrály venku a mají tři mečboly

 



Extraliga žen má odehrány třetí semifinálové duely. Radovaly se v nich florbalistky Chodova, které měly přes snový vstup do zápasu nakonec problémy a získaly výhru 6:5 až v prodloužení a Vítkovic, které zvládly první duel na hřišti ostravského FBC poměrem 8:2. Chodov tak v sérii s Ivanti Tigers vede 2:1, Vítkovice mají po třetím vítězství v řadě stejný počet mečbolů k postupu do Superfinále.  

Ve sportu občas platí slovní spojení „snový začátek.“ Právě něco takového předvedly florbalistky Chodova, které už na začátku třinácté minuty vedly 4:0, po dvou zásazích Řepkové a brankách Tožičkové s Urbánkovou.

Ivanti Tigers se dostaly do hry využitou početní výhodou 5 na 3 a ještě před koncem úvodní části dokázala snížit na 2:4 z pohledu Tigers Kubišová. Vstup do druhé třetiny vyšel lépe Chodovu, v 29. minutě podruhé skórovala Tožičková, za necelé dvě minuty ale kontrovala Hermannová. Ivanti Tigers se poprvé dostaly do souvislejšího tlaku a výsledkem bylo další snížení z hole Machkové.

Nesmírně aktivní a tím pádem atraktivní duel srovnala čtyři minuty před koncem Kleinová a na Praze 11 se tak muselo prodlužovat. V prodloužení pak Chodovu vyšla akce, kterou zakončila Plášková.

Chodov tak vede v sérii 2:1, Vítkovice jsou po dnešním vítězství jednu výhru od Superfinále. Jejich třetí bod se ale opět nerodil snadno. Ostrava totiž do vyhecovaného duelu vstoupila aktivně a ve třetí minutě využila přesilovou hru Kotzurová.

Vítkovice, které nastoupily s několika změnami v sestavě, ještě v první třetině dokázaly utkání otočit, když se prosadily Husková s Michaelou Šponiarovou. Určitým stínem na jinak velmi povedeném zápase byly diskuse s rozhodčími, do kterých se především v průběhu a po skončení první třetiny střídavě pouštěly oba realizační týmy.

Druhá třetina nepřinesla příliš střel, Vítkovice byly o něco aktivnější. Slabší chvilku si v 26. minutě vybrala Tomšová, když pustila za záda střelu Enenkelové. Vítkovice následně přežily oslabení a pět minut před koncem druhé části mohly přidat čtvrtou branku, jenže Žurková netrefila úplně prázdnou branku, prakticky úplně stejně, jako se jí to ještě pod dívčím jménem Kiecková povedlo v loňském Superfinále.

Místo relativního uklidnění přišel perfektně provedený nájezd Kristíny Hudákové a po dvou třetinách to tak bylo 2:3 z pohledu domácích.

Do poslední části vstoupily opět lépe rytířky, když aktivní Žurková tentokráte stála na správném místě a zakončila pohlednou kombinaci. Ostravě se nepovedlo dostat Vítkovice pod tlak, naopak dvanáct minut před koncem inkasovala opět z hole Huskové, načež Vítkovice navázaly dalším zásahem Žurkové, které míček poslala Martináková.

Hostující florbalistky dostaly navíc možnost přesilové hry, kterou nevyužily, sedm minut před koncem se ale prosadila kapitánka Denisa Ferenčíková a určila skóre utkání na 7:2 pro Vítkovice. V poměrně rozjitřené atmosféře následovalo pětiminutové vzájemné vyloučení a dvě minuty před koncem přišlo razítko na vítkovickou výhru v podobě branky Huskové.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Slabota napsal:

    Od rozhodčích absolutně nezvládnuté ostravské semifinále. To co tam předváděli to jsem dlouho neviděla. Cíleně destrukční „hra“ v podání Ostravy. Naprosto odporné. Jasně na Vítkovice nestačí a nezvládají to v hlavách.

  • dudacek napsal:

    Od rozhodčích absolutně nezvládnuté pražské semifinále, zdecimované zubní kartáčky dostali do hry a pak to bylo drámo.

Napsat komentář

*