Mladá Boleslav vybojovala třetí vítězství až v nájezdech. Foto: Štěpán Tomš, Florbal MB Mladá Boleslav vybojovala třetí vítězství až v nájezdech. Foto: Štěpán Tomš, Florbal MB
8. 4. 2018 Superliga (14) KOMENTÁŘŮ

Chodov dotáhl čtyřgólovou ztrátu a v nájezdech odvrátil vyřazení, Boleslav vede 3:0

 



Chodov nebyl daleko od vyřazení. Ve 25. minutě prohrával na hřišti Vítkovic už 0:4, přesto dokázal srovnat a dovést zápas do prodloužení. Brankář Barák pak za svá záda nepustil ani jeden vítkovický nájezd a o prvním semifinálovém triumfu Chodova rozhodli Marek Vávra se Strachotou. Také Boleslav se z výhry nad Spartou radovala až po nájezdech a v úterý bude moci sérii ukončit.

1. SC Vítkovice – Florbal Chodov 4:5 (2:0, 2:2, 0:2 – 0:0) po sam. náj.

Branky: 13. Hubálek (Rýpar), 14. Hubálek (Tokoš), 21. Delong (Nehera), 25. Řezanina (Hubálek) – 36. Pražan (Ondrušek), 39. M. Vávra (Sýkora), 43. Mikeš (Sýkora), 55. Strachota (M. Vávra), rozh. náj. Strachota. Rozhodčí: Kačer, Vašíček. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 665.

Domácím se první půlka zápasu vydařila. Dvěma góly se během necelých dvou minut zaskvěl Hubálek. Vítkovicím pak skvěle vyšel úvod druhé části. Nejprve se prosadil Delong a na 4:0 zvyšoval Řezanina.

Chodov tak v polovině zápasu musel dohánět čtyřbrankovou ztrátu a stál nad propastí. Jenže Pražané se vzchopili a vítkovickou branku zasypali množstvím střel. Nulu na ukazateli skóre smazal střelou od mantinelu Pražan. Další snížení na konci druhé dvacetiminutovky zařídil Marek Vávra.

Stíhací jízda hostů pokračovala. Bekhendovým pokusem na blížší tyč překonal Součka Mikeš a pět minut před koncem srovnal na 4:4 ze středu hřiště Strachota. Nájezdy vyšly chodovskému brankáři Barákovi a dvěma exekutorům – Marku Vávrovi a Michalu Strachotovi, kteří se zapříčinili o to, že se série za stavu 3:1 vrátí do Prahy.

Sparta Praha – Florbal Mladá Boleslav 3:4 (2:1, 1:2, 0:0 – 0:0) po sam. náj.

Branky: 11. Košir (Zouzal), 20. Marvánek (Garčar), 26. Koščo (Svatoš) – 4. Natov (Curney), 21. Curney (Krajcigr), 26. Bína (Pluhař), rozh. náj. Pluhař. Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 0:2. Využití: 2:0. Diváci: 548.

Florbalisté Mladé Boleslavi si dnes vybojovali mečbol, byla to však pro ně velká fuška. Hosté sice šli jako první do vedení po trefě Natova, jenže sparťané pak duel otočili díky brankám Košira a Marvánka.

Že by mohli Středočeši rozhodnout už v základní hrací době, naznačili Curney s Bínou, ale domácí pak rychle srovnali a stav 3:3 vydržel až do závěrečné sirény. Z deseti nájezdů se ujal pouze ten Josefa Pluhaře. Boleslav vyhrála 4:3 a v sérii vede 3:0. V úterním televizním duelu může slavit postup do superfinále.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Leon napsal:

    hrozna nuda, na to se vubec neda divat (myslim letosni play-off¨celkove)

    • trener napsal:

      nevím na co nebo kam jsi koukal, ale nuda to rozhodně není, duely vítky-střešky ani vítky-chodov nejsou rozhodně pro slabší nátury…a rozhodně to bude ještě zajímavé ve druhém případě, tady rozhodně není nic hotovo a platí stoprocentně to, že se hraje na 4 vítězství…

      • Leon napsal:

        divam se na florbal, az tak me nezajima kdo s kym nebo za kolik…cele je to bez stavy a naboje, hvezdy horsi nonamu, rozhodci tragedie, navstavey prumerene, vykony citelne…zaujala jen celoplosna osobka Vitek = Chodov out

  • strelecbratia napsal:

    Včera podivný zápas na Dubině. Půl zápasu nehrál hostující tým, druhou půlku zase domáci. Jinak navrátilci, až na Hubálka (který je zatím nejlepší hráč v PO) nic moc, Sladký, Mikeš nebo Podhráský pod průměrem.

    • Kubas napsal:

      Chodov v první půlce opravdu nehrál, ale Vítky v druhé půlce celkem hráli. Chodov začal agresivně napadat, tak Vítky museli víc na riziko rozehrávat a plynuly z toho velké šance na obou stranách. To, že to tam padalo jen Chodovu je věc jiná. Ale je to sport a tak to občas prostě chodí. Mi se teda zápas líbil, hrálo se rychle, aktivně… prostě hezký florbal a závěr až do nájezdů, co víc si může divák přát.

  • Včelka napsal:

    Ja myslim, ze na pristi sezonu staci vyhrat zakladni část a účast v Suprfinále je v kapse.
    Liga je letos opět o třech týmech, kdy druhy po zakladni casti vyklepne v semicku tretiho (nebo naopak) a lídr zakladni casti narazi na adekvatniho soupere az ve finale.

    • flrbl napsal:

      Co to je za přiblblý kecy pořád? Sparta je určitě vyrovnaný soupeř Boleslavi, kdyby teď byla seria 2:1 pro Spartu, nikdo by se po průběhu zápasů nemohl divit. Bohemka byla Spartě maximálně rovnocenný soupeř, stejně jako Tatran Vítkovicím. Určitě liga není jenom o třech týmech. Liga je o čtrnácti týmech, každý má šanci porazit každého, což se v sezoně nejednou potvrdilo.

      • Miro napsal:

        Cože??? 2:1 pro Spartu? Asi jsem byl na jiných zápasech. Ano, ten poslední mohla Sparta vyhrát v nájezdech, ale jinak… I Beneš včera v tv rozhovoru říkal, že doma v neděli dostal 3 tyče a to bylo nejmíň tyčí co Bolka nastřílela v jednom zápase. Kdyby Boleslav nebyla zoufalá v koncovce, stejně jako teď Chodov, tak dostala Sparta dvakrát nasekáno.

  • MAO napsal:

    Mimochodem vyborne oko rozhodciho pri golu na 2:1. V opacnem pripade by to byl druhy neuznany gol v teto serii proti Sparte…. Nicmene tyhle situace volaji cim dal vice po videu…

  • Mao mao napsal:

    Myslíš to oko, které nedalo svému majiteli impulz, aby odpiskal trestné střílení za jasné podražení Novotného brankářem Sparty v posledních minutách 3.třetiny? Tohle oko myslíš???

  • Mao mao napsal:

    Novotný je sice herec, ale tady bohužel ke kontaktu došlo. Brankář tam byl pozdě, míček netečoval a tedy oko vidělo mlhu..tohle oko!

Napsat komentář

*