Florbalistky Plzně slaví postup do ženské extraligy. Foto: regionplzen.cz
13. 4. 2018 Extraliga žen (4) KOMENTÁŘŮ

Florbalistky Plzně jsou v extralize, o sestupujícím rozhodne sedmý zápas

 



Extraliga žen zavítá v sezoně 2018/2019 do nové lokality. Rozhodly o tom florbalistky Plzně, které v rozhodujícím třetím finále 1. ligy porazily na vlastní palubovce Bulldogs Brno 3:2 v prodloužení. Poražené Buldočky dostanou možnost opravy v baráži s vítězem druhého kola play down. To je po pátku srovnáno na 3:3, když Vinohrady porazily v šestém utkání Židenice 5:2.

Finálové boje ve druhé nejvyšší soutěži byly nesmírně vyrovnané, vždyť ani jeden zápas neznal vítězky po základní hrací době.

Lépe začaly florbalistky Bulldogs, které měly také známější jména v kádru. Není to totiž tak dávno, co Obrovská, Némethová nebo Zamazalová patřily k pravidelnému hráčskému itineráři nejvyšší soutěže. Brňankám se v Plzni povedlo vyhrát 3:2 po nájezdech, které rozhodla Nikola Domonkosová.

Ve druhém zápase Buldočky vedly 1:0, ale Plzni se ve druhé třetině povedlo vyrovnat a v prodloužení rozhodla o výhře západočeského týmu Michaela Mašková.

Páteční rozhodující duel začal lépe pro domácí florbalistky Plzně, které šly do vedení zásluhou Nikoly Staňkové již v šesté minutě. Brno srovnalo na začátku třetí třetiny díky Detkové, deset minut před koncem základní hrací doby vrátila Plzni vedení Denková, ale v závěru Buldočky využily přesilovku díky Žákové. O osudu celé série a postupu Plzně do extraligy následně rozhodla v čase 60:54 Helena Böhmová.

O tom, koho florbalistky Plzně nahradí v extralize se rozhodne až v neděli v Brně. Vinohrady totiž v pátečním šestém utkání odvrátily za stavu série 3:2 pro Židenice hrozbu sestupu díky výhře 5:2. Proti vítězi této série si zahraje Bulldogs Brno baráž.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Arnost napsal:

    Zidenice vinohrady , myslel jsem ze to bude jednoznacna serie ale opak je pravdou….a ta kristofova to je teda neco. Asi to nema lehke ale na repre to je vazne katastrofa. Ale to se da rici i o hre celeho muzstva. Jsem zvedav jak tato serie dopadne…..

  • xtrim napsal:

    příští sezóna Vítkovice-Plzeň 30:0

    • hejtr napsal:

      Furt je mezi těma ligama mega rozdíl, první 4 týmy s nováčkem budou zaručeně s jednoznačným výsledkem, s tím se nedá holt nic dělat…

Napsat komentář

*