Vinohrady sestupují do 1. ligy. Foto: Pavel Doubek
15. 4. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Čtyřikrát a dost! Vinohrady na popáté sestupují, Židenice čeká městská baráž o extraligu

 



Čtyřikrát se Vinohradům podařilo odvrátit v play down hrozbu sestupu, popáté už nikoliv. V nedělním rozhodujícím sedmém utkání totiž podlehly v Brně Židenicím 2:5 a s nejvyšší soutěží se po pěti letech loučí. Židenice čeká pikantní baráž s Bulldogs Brno.

Židenice měly možnost ukončit sérii již v pátek, jenže za stavu 3:2 šestý duel nezvládly. Do domácího „Superfinále play down“ ale vkročily správnou nohou, už ve čtvrté minutě vedly zásluhou Smutné.

Přestože poměr střel v první části byl 13:3 pro Židenice, tak jiný pokus už se neujal a po necelých třech minutách druhé třetiny tak srovnala Bartošová. Židenice udeřily na přelomu základní hrací doby do druhé poloviny. V čase 30:01 skórovala Léblová a vzápětí potrestala vyloučení Tvrzníkové Indrová.

Vinohrady využily toho, že do třetí části nastupovaly v přesilové hře a Vejvodová snížila ale Židenice kontrovaly rozhodujícími brankami Pospíšilové s Federselovou. Vinohradům se v závěru už nepovedlo vytvořit si potřebný tlak, o čas se připravily také vyloučením Skalické.

Vinohradské Ladies se během pěti let v nejvyšší ženské soutěži staly specialistkami na play down, ve kterém se jim čtyřikrát podařilo odvrátit hrozbu sestupu, do play off se v této fázi své historie nikdy nedostaly. Nyní je na extraligové mapě nahradí florbalistky Plzně.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*