Představitelé Českého Florbalu, města Ostrava a moravskoslezského kraje se sešli na tiskové konferenci. Foto: Flickr Český Florbal
19. 4. 2018 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Chceme ukázat, že Ostrava florbalu rozumí, zní z kraje. Vrací se sem špičkový florbal, usmíval se Šuman

 



České Superfinále čeká v sobotu velká premiéra. Poprvé opustí prostory vysočanské O2 Arény a přesune se o nějakých 350 kilometrů do ostravské OSTRAVAR Arény. Ta už ve středu žila florbalem, na tradiční tiskové konferenci se totiž sešli nejvyšší představitelé Českého Florbalu, města Ostrava a Moravskoslezského kraje. Podle Filipa Šumana se jedná o návrat špičkového florbalu do slezské metropole.

Působivé video, které připomenulo mistrovství světa mužů 2008. připomínka ženského šampionátu před necelými pěti lety. V prostorách OSTRAVAR Arény bylo zřejmé, že se v sobotu bude dít něco velkého.

Uvědomují si to také představitelé statutárního města Ostrava. „Poprvé se florbalové finále uskuteční mimo hlavní město. Ostrava má znovu příležitost ukázat, že je městem, které umí uspořádat velké sportovní akce včetně Olympijského festivalu, Zlaté tretry nebo mistrovství světa v hokeji,“ uvedl náměstek ostravského primátora Tomáše Macury pro oblasti sportu, školství a vzdělávání Vladimír Cigánek v oficiální tiskové zprávě.

Prezident Českého Florbalu Filip Šuman vnímá, že se do Ostravy vrací špičkový florbal. „Superfinále v Ostravě je sice poprvé, ale já osobně to vnímám spíše jako návrat špičkového florbalu do Ostravy. Všechny minulé florbalové akce v Ostravar aréně byly velice úspěšné. Jak město Ostrava, tak Moravskoslezský kraj měly o Superfinále velký zájem a navíc jsou tu výborní fanoušci, to byly hlavní důvody přesunu Superfinále do Ostravy“, komentoval letošní Superfinále Filip Šuman, prezident Českého florbalu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Petr napsal:

    Moravskoslezský kraj se píše v velkým M. A pokud jde o lokalizaci města, pak se Ostrava rozkládá na území moravském i slezském, ovšem Ostravar aréna, která je v Zábřehu, leží na moravské straně města. Čili označení „slezská metropole“ použít jednoduše nelze. Ať se to místním líbí, nebo ne, hlavním městem českého Slezska je Opava.

  • Milan napsal:

    Pokud se nekdo chce zivit jako svarec, mel by umet svaret, pokud se chce nekdo zivit jako novinar a spisovatel,mel by ovladat zaklady spisovne cestiny a gramatiky. To se ovsem o panu Dannhoferovi rici neda. U tohoto pisalka opravdu cestina dostava na prdel…

  • fanda napsal:

    V čem konkrétně tam má chybu?

  • Standa napsal:

    Každý autor článků píše proto, aby se jeho články četly. Mnozí pro to dělají první poslední. Michal D. k tomu navíc přidá i pár chybiček a zajistí si několik komentářů. Je vidět, že se při čtení jeho článků uvažuje.
    :o))))

Napsat komentář

*