Vítkovická lajna s Milanem Garčarem. Foto: Foto: Martin FLOUSEK / www.ceskyflorbal.cz
27. 4. 2018 Reprezentace - Muži (1) KOMENTÁŘŮ

Čechům chyběla lepší produktivita, se Švédy prohráli 3:5

 



Češi v prvním zápase na brněnském EFT podlehli vicemistrům světa ze Švédska 3:5. Český tým podal sympatický výkon, rozhodla ale lepší produktivita hostů a také první třetina. Další utkání čeká český výběr zítra proti Švýcarsku.

ČESKO – ŠVÉDSKO 3:5 (0:3, 1:1, 2:1)

Branky:  29. Rýpar (Hubálek), 46. Garčar (Delong), 50. Suchánek (Langer) – 9. Svahn (Galante-Carlström), 12. Adriansson (Johansson), 13. Rudd (Sjörgen), 26. Sjörgen (Johansson), 48. Stenberg (Galante-Carlström). Rozhodčí: Henri Heinola a Manu Marttinen. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:1. Diváci: 1037.

Svěřenci Petriho Kettunena měli před fanoušky v hokejové DRFG Aréně ze začátku utkání větší držení míčku a dostali se i do několika šancí, které však nevyužili. Na druhé straně naopak z jedné z prvních příležitostí udeřilo Švédsko. Jonas Svahn poslal Švédy do vedení ukrytou střelou do protipohybu Součka. Nedůsledná obrana navíc znamenala další dvě branky a první třetina skončila nepříznivě 0:3.

Češi nevyužili ani další šance na začátku druhého dějství a po brance nejproduktivnějšího hráče základní části švédské Superligy Sjögrena to vypadalo na hrozící debakl. Domácí reprezentaci však následně pomohla šťastná teč po nahození Rýpara, která je vrátila zpět do zápasu.

Na dostřel pak poslal Čechy Garčar, který rychle zasunul z úhlu pod brankáře Rehna a snížil na 2:4. Rychlá odpověd však přišla po velmi laciném gólu z hole Stenberga, kdy český tým brzy střídal a nabídl hostům více prostoru. Naději ještě vykřesal deset minut před koncem Suchánek, na ohrožení vítězství Švédska to ale už nestačilo.

Tradiční oslava Milana Garčara. Foto: Martin Flousek/ www.ceskyflorbal.cz

ŠVÝCARSKO – FINSKO 10:6 (2:4, 4:1, 4:1)

Branky: 13. Maurer (Engel), 20. Zaugg, 28. Burki (Heller), 32. Laely (Kanzig), 32. Hartmann (Hofbauer), 33. Berry (Braillard), 46. Zaugg (Camenisch), 47. Maurer (Mendelin), 57. Maurer (Gfeller), 57. Zaugg (Hofbauer) – 9. Savonen (Manninen), 14. Johansson (Salin), 15. Lastikka (Kukkola), 19. Kivilehto (Manninen), 29. Johansson (Salo), 59. Johansson. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:0. Diváci: 567.

Překvapení si na úvod přichystali Švýcaři proti mistrům světa z Finska. Finové vedli po první třetině 4:2 a měli na hřišti převahu. Nečekaný obrat si však připravili hráči z alpské země a čtyřmi brankami otočili utkání.

Poslední část se nesla v podobném duchu a přinesla stejné skóre pro Švýcarsko. Hattricky navíc zkompletovaly Jan Zaugg a Manuel Maurer, na druhé straně tři góly Samiho Johanssona v přestřelce nestačily.

Švýcarsko se zítra utká s českou reprezentací, v poledne je na programu severské derby.

Švýcaři nasázeli Finsku deset branek. Foto: Martin Flousek / www.ceskyflorbal.cz


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*