České florbalistky uhrály v základní hrací době remízu. Foto: Flickr floorball.fi
29. 4. 2018 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Češky padly po nájezdech, v základní hrací době uhrály se Švýcarskem remízu 3:3

 



Poslední vystoupení mají za sebou české florbalistky na turnaji série EuroFloorball Tour ve Finsku. Ve velmi pikantním duelu pro hlavního trenéra české reprezentace Saschu Rhynera dokázaly v základní hrací době remizovat 3:3 se Švýcarskem, v následných nájezdech rozhodla o vítězství Švýcarska Michelle Wiki.

Do posledního zápasu finského turnaje vstoupily naše florbalistky poměrně aktivně a odměnou jim byla vedoucí branka Martiny Řepkové na začátku desáté minuty. Jelikož se také jednalo o branku v třetině poslední, povedlo se českým florbalistkám úvodní část zápasu vyhrát, dlužno podotknout, že také díky několika jistým zákrokům brankářky Horňákové.

V prostřední části se s brankami roztrhl pytel. Už po dvou minutách srovnala Gerig, za další čtyři minuty vrátila Češkám vedení aktivní Hanzlíková. Ve 32. minutě srovnala Wiki, aby o minutu později Češky potřetí vedly zásluhou Martinákové. Do konce třetiny se ale povedlo srovnat Rüttimann, která využila chyby při naší přesilové hře a skórovala v oslabení.

Ve třetí třetině branka nepadla, ačkoliv k ní v několika případech na obou stranách bylo blízko. Tři minuty před koncem Češky přežily nejprve nájezd Rüttimann a následně také švýcarskou přesilovou hru, což znamenalo, že v základní hrací době skončilo utkání 3:3.

K samostatným nájezdům se postavilo šest střelkyň, úspěšná byla jediná – Michelle Wiki, která našla prostor pod mezi rukou a tělem Kristýny Horňákové.

Poznámka: Pokud jste sledovali zápasy tohoto turnaje EuroFloorball Tour skrze doménu fanseat.com, nezapomeňte si zrušit registraci, pokud nechcete následně tuto službu využívat. Po dvou týdnech je totiž za poplatek.

Česko – Švýcarsko 3:4pn. (1:0, 2:3 a 0:0 – 0:1)
Branky: 10. Řepková, 27. Hanzlíková a 33. Martináková – 22. Gerig, 32. Wiki a 36. Rüttimann – rozhodující samostatný nájezd Wiki.
Střely na branku: 15:26. Vyloučení: 1:2. Bez využití. V oslabení: 0:1. Rozhodčí: Kirjonen, Sirkka (Finsko). Diváci: 124. Nejlepší hráčky: Veronika Enenkelová – Michelle Wiki.

Česko: Horňáková – Machková, Jiráková, Hermannová, Tožičková, Koníčková, Kotzurová, Vrbová – Řepková, Krupnová, Kubišová – Mlejnková, Urbánková, Preisslerová – Enenkelová, Martináková, Hanzlíková – Plášková a Kapcová. Trenéři: Sascha Rhyner a Jakub Robenek.

Švýcarsko: Schmid (31. Heini) – Marti, Luck, Mischler, Stella, Rudin, Koller – Wyss, Rüttimann, Spichiger – Krähenbuhl, Rossier, Scheidegger – Gerig, Gämperli, Wiki – Zwinggi a Dellagiovanna. Trenéři: Rolf Kern a Kari Koskelainen.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*