Finové otočili průběh zápasu. Foto: Martin Flousek / www.ceskyflorbal.cz
29. 4. 2018 Reprezentace - Muži (7) KOMENTÁŘŮ

Český tým prohrál i třetí utkání, Finsko slaví výhru 6:2

 



Český reprezentační výběr sice vstoupil do posledního utkání v Brně lépe, srazila jej ale zbytečná chyba. Finové potom dominovali a nasázeli čtyři branky. Náskok snížil Suchánek, o poslední slovo se však postaral Kainulainen. Svěřenci Petriho Kettunena tak skončili s jedním bodem poslední. Vítězství na turnaji EFT slaví po přestřelce se Švýcarskem Švédsko.

ČESKO – FINSKO 2:6 (1:2, 0:2, 1:2)

Branky: 10. Hubálek (Delong), 50. Suchánek (TS) – 14. Pylsy, 17. Salo (Junkkarinen), 27. Johansson (Salo), 37. Salin (Salo), 41. Salin (Salo), 59. Kainulainen (Manninen). Rozhodčí: Kristapsons a Kumerdanks. Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. Diváci: 873.

Čeští florbalisté začali nebojácně, v desáté minutě poslal domácí do vedení střelou pod rukou Hubálek. Snahu českého týmu ale srazila laciná chyba Dóži, po které Pylsy překvapil brankáře Bindera. Před koncem první třetí zvládli úřadující mistři světa otočit stav zásluhou Sala na 2:1.

Druhá třetina navíc patřila kompletně Finům, své vedení zvýšili už na tři branky. U obou tref asistoval ve formě hrající Nico Salo. Čechům se navíc příliš nedařilo přecházet do útoku, na branku Pyryho Juukkonena vyslali za čtyřicet minut pouze osm střel.

Příležitost na snížení zužitkoval kapitán Patrik Suchánek z trestného střílení, když se prosadil mezi nohy – 2:5. Závěrečný nápor mohl přinést ještě další branku domácích, Suchánek ale trefil pouze tyč. O poslední gól turnaje se postaral Kainulainen, který přesně zamířil do prazdné branky. Český tým tak po třech porážkách končí na posledním čtvrtém místě s jedním bodem po nájezdech se Švýcarskem.

Patrik Suchánek se prosadil z trestného střílení. Foto: Martin FLOUSEK / www.ceskyflorbal.cz

ŠVÉDSKO – ŠVÝCARSKO 11:7 (2:1, 4:4, 5:2)

Branky: 13. Ganevik, 15. Sjörgen (Gustafsson), 23. Jonsson (Adriansson), 32. Stenberg (Sundstedt), 32. Fritzell (Galante-Carlström), 39. Ganevik (Sjögren.), 42. Stenberg (Adriansson), 46. Galante-Carlström (Ganevik), 46. Galante-Carlström (J. Samuelsson), 52. Adriansson (Stenberg), 57. Ganevik (Gustafsson) – 20. Maurer (Riedi), 21. Engel (Maurer), 26. Berry (Hofbauer), 27. Bürki (Engel), 40. Berry (Hofbauer.), 41. Riedi (Maurer), 56. Braillard (Hofbauer). Vyloučení: 3:2. Využiít: 1:2. Diváci: 542.

Švédové vstoupili do posledního zápasu suverénně, v 17. minutě zvyšoval Sjögren na 2:0. Zpět na rozdíl jediné branky vrátil stav těsně před koncem první třetiny Maurer z rychlého protiútoku.

Po návratu z šaten se oba týmy pořádně rozstříleli. Švýcarsku se podařilo dvakrát vyrovnat a následně i po gólu Bürkiho dostat do vedení. Severský tým si ale připravil řádnou odpověď, třemi góly opět zamíchal kartami. Poslední branku ve druhé třetině přinesla 40. minuta, kdy znovu na rozdíl jediné branky snížil Berry.

Diváci se nenudili ani v závěru, k vidění bylo ještě sedm gólů. Většina z nich ale patřila Švédsku, které si tak dokráčelo k vítězství. Utkání definitivně rozhodly dvě branky Galante Carlströma, který navýšil náskok na rozdíl tří gólů a postaral se o vítěznou trefu. Po jedné brance od obou týmů ukončil gólové hody Ganevik, který v 57. minutě uzavřel hattrick. Švédům se tedy po gólově bohatém zápase podařilo získat první místo.

Švédsko se raduje z prvenství. Foto: Martin Flousek / www.ceskyflorbal.cz


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

  • oprava napsal:

    Neni to Juukkonen, ale Luukkonen..

  • fanda napsal:

    kde jsou divaci????

  • Trenér napsal:

    Jarní EFT ukázalo pár věcí. Předně, sázka na zahraničního trenéra byl opravdu dobrý tah. Je radost se dívat na tým, který hraje s chutí. Byť se prohrávalo, tak například nebývalé množství šancí proti Švédům ukázalo, že jdeme správnou cestou. byla i negativa. největší propadáky Garčar a Tomašík. Garčar je pomalý a nejistý, navíc si toho je vědom, takže i v situacích kdy může hrát dopředu, tak hraje dozadu. Při nominaci tady byla diskuze tomašík – netomašík. Stačí se podívat, jak znehodnotil výkon celé formace, když přišel k Dóžovi namísto Curneyho. Dnaska už zkrátka nestačí mít jenom šikovné ruce. Ale to, že ze zjistí, kdo reprezentovat nemůže, je vlastně nakonec také pozitivum. Slabinou byli i brankáři, v první půlce zápasu se Švédy bylo vidět, jak velký je rozdíl, když jeden brankář nechytí nic a druhý všechno.

  • martin44 napsal:

    Mě se obzvlášť líbil výkon Patrika Dóži a celé jeho formace.
    Myslím si že s Kettunenem se výkon obrovsky zvedl, bohužel byla velká marodka.

    • JoJo napsal:

      Mne se jen nelibi kdyz tu ,,trener,, bleje na hrace a neodpovida to faktum… Doza hral dobre az na zapas s Finy. Jeho chyba Finy nastartovala. Brat si do ust Garcara a Tomasika taky moc nesedi… podivejte se, ktere lajny dostavali nejvice golu, hlavne vitkovicka a s Finy vse slo pres Langerovu lajnu… tak nevim jake zapasy jste videl…

Napsat komentář

*