I ve druhém utkání se Češky mohly radovat. Foto: IFF Flickr. I ve druhém utkání se Češky mohly radovat. Foto: IFF Flickr.
3. 5. 2018 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Další jistý výkon českých juniorek odnesly Němky

 



České juniorky si na Mistrovství světa ve Švýcarsku připsaly další výhru. Po Norsku si svěřenkyně Tomáše Martiníka poradily také s Německem, které porazily 8:2, a zítra si zahrají o 1. místo ve skupině se Švédkami.

Utkání mělo zajímavý náboj zejména pro členy realizačního týmu soupeře. Německé juniorky vede český kouč Pavel Skazko, kterému s gólmany pomáhá bývalá mládežnická reprezentantka Eliška Drbalová. Fyzioterapeutkou týmu je pak její kapitánka z týmu Tatranu Anna Válková. Ani česká stopa ovšem Němkám k úspěchu nepomohla.

Podobně jako ve včerejším zápase vykročily české dívky i za druhou očekávanou výhrou už v první třetině. Po dvou gólech Barbory Huskové a trefách Elišky Jurečkové s Lucií Cholinskou vedly 4:0. I když po přestávce přidala další branku kapitánka Nikol Pekárková, Němky zápas nezabalily a i díky přesilovce dvěma góly snížily.

To ovšem bylo ze strany soupeřek všechno. Ve třetí části se nejdříve prosadila Eliška Planková, poté zástupkyně litvínovského Bivoje Kristýna Otcovská a také jedna ze dvou nejmladších členek týmu Michaela Kubečková.

Mladé české reprezentantky mají po výhře 8:2 ze dvou zápasů plný počet bodů. O vítězství ve skupině a lepší pozici pro semifinále se utkají zítra se silnými Švédkami.

Česko – Německo 8:2 (4:0, 1:2 a 3:0)
Branky: 4. a 14. Husková, 18. Jurečková, 19. Cholinská, 23. Pekárková, 53. Planková, 57. Otcovská, 58. M. Kubečková – 29. Jurgensová, 30. Diesnerová.
Střely na branku: 49:10. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Rozhodčí: Santisteban, Esponera (Španělsko). Diváci: 378. Nejlepší hráčky: Barbora Husková – Julia Branová.

Česko: Klečková – Jurečková, Šebestová, Beránková, Svačinová, Kolářová, Malecká, Novotná – Vrlíková, Želízková, Faltusová – Řezáčová, Pekárková, Cholinská – Planková, Kubečková, Husková – Sedláčková, Otcovská. Trenéři: Tomáš Martiník, Zuzana Jelínková a Lenka Kubíčková.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*