Mikuláš Krbec v dresu Ústí. Foto: Florbal Ústí, Český florbal
11. 5. 2018 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Ústí přichází po sestupu o jednu z opor, Chodov posílí reprezentant Krbec

 



Ústí si při návratu mezi elitu bude muset poradit bez reprezentanta Mikuláše Krbce. Devatenáctiletý florbalista patří k nejtalentovanějším mladíkům v Superlize a po sestupu Ústí o něj byl mezi týmy veliký zájem. Bronzového medailistu z juniorského mistrovství světa nakonec ulovil pražský Chodov. 

Šikovný útočník byl letos suverénně nejproduktivnějším hráčem Ústí, když v základní části nastřádal ve 25 zápasech 42 bodů. Oporou byl i během play-down, Ústí ale i tak po roce v Superlize sestoupilo zpět do první ligy po prohrané sérii s Brnem.

Příchod Krbce kvitují ve vyjádření klubu trenér David Podhráský a prezident Michal Bauer. „I v mladém věku patří (Mikuláš Krbec – pozn. red.) mezi rozdílové hráče a věřím, že spojení s Chodovem bude pro obě strany přínosné,“ říká trenér Podhráský. „Základní osa našeho týmu se pro další sezónu prakticky nemění, ale někteří stabilní hráči se rozhodli ukončit svojí vrcholovou kariéru. I proto jsme chtěli s Davidem přivést jednoho špičkového hráče,“ doplňuje prezident Chodova Michal Bauer ve zprávě na klubovém webu.

Krbec v zápase EFT proti Švédsku. Foto: Martin FLOUSEK

V dresu reprezentace se naposledy představil na brněnském EFT a v nyní v dresu Chodova bude bojovat o nominaci na domácí světový šampionát, který se uskuteční v prosinci.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*