Chodov při oslavách titulu v sezóně 2016/17. Foto: Martin FLOUSEK / www.ceskyflorbal.cz).
18. 5. 2018 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Michal Kotlas a David Bouša z Chodova ukončili hráčskou kariéru

 



Prezident klubu s příchodem Mikuláše Krbce avizoval konec některých hráčů v týmu. S kariérou v nejvyšší soutěži se po konci sezóny rozloučili obránci Michal Kotlas a David Bouša. Dvojnásobní mistři ČR strávili v dresu Chodova 7 sezón. 

Oba hráči završili své úspěšné působení v Chodově bronzovými medailemi. 32letý David Bouša nastoupil letos celkově ke 20 utkáním a připsal si tři asistence. V nejvyšší soutěži se objevil v dresu Chodova, SSK Future a Sparty. Dohromady s vyřazovacími boji odehrál více jak 350 zápasů v nejvyšší soutěži. Mezi největší úspěchy patří dva mistrovské tituly s Chodovem, vítězství v poháru České pojišťovny a také zlato z akademického mistrovství.

Na svou kariéru vzpomíná v dobrém, jak říká ve zprávě klubu na klubovém webu. „Jsem rád, že můžu končit v klubu, který mi přirostl k srdci a kde jsem se potkal s lidmi, které můžu označit za jedny z nejlepších kamarádů, což je pro mě asi to nejcennější, co mi florbal dal,“ shrnuje David Bouša.

O dva roky starší Michal Kotlas letos zasáhl dohromady do 35 zápasů a pomohl 16 body (3+13). K zápasům české nejvyšší soutěže nastoupil nastoupil za týmy Havlíčkova Broda, Bulldogs Brna a Chodova. V součtu základní části a play-off celkem překonal málem magickou hranici 500 utkání (493). Bohatou porci zápasu si připsal i v dresu české reprezentace (66 zápasů), ve kterém dosáhl na stříbrnou medaili na MS v roce 2004. S Chodovem pak slavil dvakrát titul a vítězství v poháru.

Michal Kotlas také přibližuje důvody ukončení kariéry. „Nyní nastal čas věnovat se jiným aktivitám, na ktéré jsem doposud neměl díky florbalu tolik času. Kupříkladu očekáváme s ženou koncem května narozená našeho prvního potomka,“ říká Michal Kotlas.

S oběma hráči se klub rozloučí v prvním domácím utkání nové sezóny.

Michal Kotlas (83) a David Bouša (91) po posledním zápase za Chodov. Foto: Martin FLOUSEK / www.xflorbal.cz).


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*