Mladá Boleslav vyhrála v prvním ročníku po nájezdech. Foto: Florbal Mladá Boleslav
27. 5. 2018 Turnaje (0) KOMENTÁŘŮ

Na Bohemia Trophy zavítají i ve druhém ročníku dva týmy ze švédské Superligy, poprvé dorazí také zástupce z Finska

 



Mezinárodní předsezónní turnaj má po loňské úspěšné premiéře pokračovaní. V polovině června se v Mladé Boleslavi představí dva zástupci švédské Superligy – IBK Dalen a Linköping Innebandy. Dalším účastníkem je SB Welhot, jedenáctý tým uplynulého ročníku finské ligy. České týmy zastupuje Mladá Boleslav a pražská Sparta. Šestici účastníků uzavírá slovenská reprezentace. V prvním ročníku vyhrála Mladá Boleslav, když ve finále porazila AIK po samostatných nájezdech.

Na české fanoušky čekají atraktivní zápasy i letos, složení týmů se oproti loňskému ročníku lehce obměnilo. Místo švýcarského Tigers Langnau přicestuje SB Welhot z finské ligy. Poprvé se také na turnaji představí slovenská reprezentace, která se připravuje na blížící se mistrovství světa.

Největším lákadlem bude opět dvojice švédských týmů. Na loňskou účast naváže IBK Dalen, který letos skončil na 8. místě švédské Superligy a v play-off vypadl s Falunem ve čtvrtfinále. Mezi největší hvězdy týmu patří Ketil Kronberg či Jonas Svahn.

Nově se za Dalen představí mladý reprezentant Linus Holmgren, který přišel po sezóně z Thorengruppenu. Dvacetiletý florbalista byl už v takto mladém věku kapitánem týmu, ale ani jeho 26 bodů nezachránilo Thorengruppen od sestupu.

Linus Holmgren v dresu Thorengruppenu. Foto: Per Wiklund

Nováčkem je také švédský Linköping. Švédský klub po konci sezóny nelenil a odhodlal se k útočné rošádě. Do Pixba odešel nejlepší střelec týmu Gustav Fritzell, opačným směrem zamířil kanonýr Max Wahlgren, který působil i v pražském Chodově. Český florbalista Matěj Jendrišák se aktuálně zotavuje po operaci.

Nové tváře mají mezi sebou i čeští zástupci. Mladá Boleslav přivedla brankáře Petra Musila z Pardubic, Spartu posílili Radim Křenek z Mladé Boleslavi a Jakub Burian z Pardubic. Pro Mladou Boleslav jde navíc také o přípravu na Pohár mistrů.

„Dlouhodobě deklarujeme prioritu podstupovat v přípravném období zahraniční konfrontace, což je v sezoně 2018/2019 umocněné naší účastí na Poháru mistrů, kde budeme reprezentovat český florbal,” říká generální manažer Technology Florbal Mladá Boleslav Tomáš Pacák.

Základní skupiny se odehrají na Podvinném Mlýně a v Mladé Boleslavi od středy 13. června. Na vítěze skupin čeká semifinále, ostatní týmy zamíří do čtvrtfinále. Celé play-off se odehraje v Mladé Boleslavi 16. a 17. června. Předprodej vstupenek na zápasy bude probíhat v síti Ticketportal.

BOHEMIA TROPHY 2018:

SKUPINA A:

Technology Florbal MB

Linköping IBK

SB Welhot

SKUPINA B:

ACEMA Sparta Praha

Slovensko

IBK Dalen


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*