Kittipong Somngam (uprostřed). Foto: flickr IFF Kittipong Somngam (uprostřed). Foto: flickr IFF
29. 5. 2018 Mistrovství světa (5) KOMENTÁŘŮ

Stín na postupu na MS: Thajec v klíčovém utkání kvalifikace MS dopoval

 



Mezinárodní florbalová federace IFF informovala o dopingovém nálezu thajského reprezentanta Kittiponga Somngama, který v lednovém duelu kvalifikace MS proti Novému Zélandu užil stimulant sibutramin. Florbalista už akceptoval devítiměsíční zákaz činnosti.

Dopingoví komisaři kontrolovali dvaadvacetiletého Somngama po utkání semifinále s Novým Zélandem, který Thajci vyhráli 11:2 a zajistili si účast na prosincovém mistrovství světa v Praze.

Laboratoř v Soulu vyhodnotila vzorek po delší době, protože do konce března dostaly prioritu olympijské a paralympijské hry.

Sibutramin je látka, která potlačuje chuť k jídlu a přispívá k hubnutí. Půlroční trest si kvůli užití této látky odseděla v minulosti i česká tenistka Barbora Strýcová.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Alex napsal:

    Dělat dopingové zkoušky na kvalifikaci MS ve florbalu je fakt joke… kdekoliv ve florbale….

    • flrbl napsal:

      Proč jako? Jsou to sportovci, ve sportu platí určitá pravidla. MS je ten nejvyšší level, tam by to mělo platit dvojnásob

      • strelecbratia napsal:

        V Česku raději kontrola v poesledních letech nechodí, neb skoro polovina hráčů by pak měla distanc 😀 Podle některých jde o dohodu, ať florbal zůstane v očích veřejnosti stále ještě čistým a fér sportem.

        A paradoxně na MS je to pro většinu ještě větší amatérismus než naše nejvyšší soutěž.

        • Mařena napsal:

          To není pravda. Na Superligu mužů i Extraligu žen chodí celkem pravidelně cca 4x ročně. Sám jsem jich pár viděl. A kluby mají ve smlouvách s hráči na toto téma velmi striktní pravidla.

          • napsal:

            Nechodí jen na muže a ženy, ale i na juniorskou ligu 🙂

Napsat komentář

*