Jiří Bauer a Jiří Juhaňák. Foto: Martin Dvořák Jiří Bauer a Jiří Juhaňák. Foto: Martin Dvořák
18. 6. 2018 Superliga (12) KOMENTÁŘŮ

Juhaňák a Bauer budou hrát za Ostravu! Brno opouští další dvě opory

 



Florbalové Brno se sice zachránilo, ale v posezónním období už kádr Buldoků opustily čtyři výrazné tváře. Po odchodu Josefa Žižky a Miroslava Kladiva do Znojma mění působiště i Jiří Bauer a Jiří Juhaňák. Oba dva se domluvili na přestupu do FBC Ostrava!

Oba dva florbalisty představil ostravský klub jako nové posily v pondělí na svých webových stránkách. Už loni putoval z Brna do Ostravy Jakub Mendrek.

Sedmadvacetiletý Jiří Juhaňák začínal s florbalem v Havířově, dále také působil ve Vítkovicích. Od příští sezóny bude hrát za vítkovického rivala. V letošním ročníku odehrál 26 utkání v základní části, ve kterých vstřelil 5 branek a připsal si 21 asistencí.

Společně s Juhaňákem míří do Ostravy i obránce Jiří Bauer. Pětadvacetiletý florbalista patřil k hlavním pilířům týmu, v bojích o udržení v Superlize proti Havířovu skóroval v každém utkání. Ačkoliv se Brno v nejvyšší soutěži udrželo, oba hráči za Buldoky v příští sezóně již nenastoupí.

„O mém působení v FBC a odchodu z brněnských Bulldogs rozhodlo více faktorů. Měl jsem trošku jiné představy než vedení a trenér Brna. Tak jsme se domluvili na ukončení mého působení v Brně,“ říká Jiří Bauer na webu FBC Ostrava.

Pomůže dvojice z Brna k lepším výsledkům v nadcházející sezóně? Foto: FBC Ostrava

Ostravský tým bude chtít v další sezóně napravit letošní sezónu, kdy se neprobojoval do play-off. Pomoci by měl i nový trenér Karel Ševčík, který působil ve Vítkovicích a Otrokovicích.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*