Branka Adély Bočanové nakonec k výhře nevedla. Foto: Martin Flousek, Český Florbal
30. 6. 2018 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Akademičky nestačily na Finsko, po prohře 2:6 berou stříbro

 



České akademické reprezentantky zlato nezískaly. Ve finále podlehly finským florbalistkám 2:6, když v utkání ani jednou nevedly. Jediná prohra na celém turnaji tak nakonec znamená zisk stříbrných medailí, bronz získaly Švédky, které si poradily s domácím Polskem. Hattrickem rozhodla utkání finská útočnice Oona Kauppi.

Začátek utkání Češkám nevyšel, už v deváté minutě neproměnila trestné střílení Veera Kauppi, o necelou minutu později se ale již Finky radovaly z vedení, když nechytatelně prostřelila Příleskou Kippilä.

Češky se do hry dostaly v druhé polovině první části, nicméně skórovat se jim nepodařilo, především díky skvěle chytající Pauliině Hietanen.

Ve druhé části padla jedna branka na každé straně: nejprve snížila Tožičková, aby před polovinou zápasu otevřela svůj střelecký účet Oona Kauppi. Stejná hráčka se prosadila také ve 44. minutě, což Finkám dalo poprvé dvougólový náskok.

Následovala pasáž, ve které měly oba celky několik šancí, především Příleská udržela několikrát akcie českého týmu nad vodou. Ve 48. minutě si za obranu zaběhla opět Oona Kauppi a dokončila hattrick.

Naději pro český tým vykřesala osm minut před koncem Bočanová, která potrestala zaváhání Sofie Leino. Češky zkusily v závěrečných třech minutách power play, vyrovnat se jim ale nepovedlo, naopak prakticky dvakrát inkasovaly na konečných 6:2 z pohledu Finska.

Česko – Finsko 2:6 (0:1, 1:1, 1:4)
Branky:
29., 44. a 48. O. Kauppi,10. Kippilä, 59. V. Kauppi a 60. Saario – 23. Tožičková a 52. Bočanová.
Střely na branku: 27:23. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Rozhodčí: Kumerdansk a Kristapsons (Lotyšsko). Diváci: 324. Nejlepší hráčky: Nikola Příleská – My Kippilä.

Česko: Příleská – Vrbová, Kotzurová, Plášková, Frantíková, Theimerová, Šupáková, Havlíková – Enenkelová, Tožičková, Hanzlíková – Řepková, Bočanová, Kubišová – Preisslerová, Zittová a Kapcová. Trenéři: Sascha Rhyner a Jakub Robenek


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*