Tisková konference k nové florbalové sezóně. (Foto: Martin FLOUSEK / www.ceskyflorbal.cz).
29. 8. 2018 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Tipsport Superliga je na dosah, nabitý podzim vyvrcholí mistrovstvím světa

 



94 dní do startu světového šampionátu a 8 dní do startu Tipsport Superligy. Před novou sezónou se na tiskové konferenci probíraly změny v pravidlech, domácí MS, florbalové projekty a nejvyšší mužská a ženská soutěž.

S blížícím se koncem srpna se opět blíží začátek nové florbalové sezóny. Na tiskové konferenci v prostorách O2 arény byly dnes přiblíženy změny a také nabitý program na klubové i reprezentační scéně.

Jedna ze změn, Pohár České pojišťovny, probíhá už od půlky srpna, kdy se do vrcholové části zapojily i celky ze Superligy. Pro reprezentanty tak začala nabitá sezóna, kdy je na podzim může čekat až 30 zápasů. Již tento víkend se odehraje mezinárodní turnaj reprezentací v Pardubicích. V mužské části přijedou týmy Finska a Švýcarska, v ženské Slovenska a Švýcarska.

Reprezentaci dále před vyhlíženým mistrovstvím světa čeká podzimní EFT, čeští florbalisté budou v polovině října cestovat do švédské Uppsaly. Termínová změna postihla Pohár Mistrů, který se uskuteční až o prvním lednovém víkendu. Hrát se bude rovněž ve Švédsku, hráče Mladé Boleslavi a hráčky Vítkovic čekají ve švédském Gävle souboje proti mistrům z ostatních zemí TOP 4.

Český florbal během tiskové konference poprvé představil krajské fanzóny, které budou v průběhu mistrovství světa ve 12 krajských městech od 6. do 9. prosince.

Superfinále v Ostravar aréně. (Foto: Martin FLOUSEK / www.ceskyflorbal.cz).

Za rohem je také Tipsport Superliga, nový ročník odstartuje pražské derby mezi Tatranem a Spartou ve čtvrtek 6. září. Obhájce titulu a největší favorit na letošní titul, Florbal Mladá Boleslav, začne ligu až čtrnáctého září. Boleslavské florbalisty nejdříve čeká další turnaj s mezinárodní konfrontací – Scandic Cup v Umeå.

„Věřím, že připraveni jsme dobře, během léta jsme odehráli řadu utkání, Bohemia Trophy, přáteláky s Könizem a na závěr přípravy ještě míříme do Švédska,“ řekl Lukáš Bauer na tiskové konferenci. „Podzim určitě náročný bude, už příprava během léta byla náročná. Vše směřuje k mistrovství, dnes máme s reprezentací sraz před turnajem v Pardubicích. Motivace zahrát si na domácím mistrovství světa je obrovská,“ dodal brankář Mladé Boleslavi.

I letos zamíří florbalisté v rámci ligy na stadiony s větší diváckou kapacitou, během září bude pražská Štvanice hostit Open Air mezi Bohemians a Tatranem, v Pardubické hokejové aréně se odehrají utkání v rámci Florbalového festivalu. Vyvrcholení letošního ročníku Tipsport Superligy se bude opět konat v Ostravě.

 


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*