Radost finských hráčů. Foto: Martin FLOUSEK / www.ceskyflorbal.cz).
31. 8. 2018 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Český výběr si v prvním utkání v Pardubicích vylámal zuby na Kosonenovi, Finové zvítězili 4:0

 



Českou reprezentaci čekají tento víkend poslední dvě prověrky před mistrovstvím světa na domácí půdě. V té první dnes čeští florbalisté nestačili na favority z Finska. Aktuální mistři světa si připsali výhru 4:0, rozhodovala především přesnost v zakončení a zbytečné chyby v obraně. 

V prvním utkání mužské části mezinárodního turnaje v Pardubicích se překvapení neurodilo. Finský výběr potvrdil svou kvalitu především v zakončení, na rozdíl od domácího týmu. Hostitele blížícího světového šampionátu navíc sráželo i mnoho nepřesných přihrávek a ztrát ve středu pole. V dresu národního týmu si odbyl premiéru Jiří Bauer, který po sezóně zamířil z Buldogs Brno do FBC Ostrava.

Skóre otevřel v sedmé minutě vysoký obránce Talvitie, který nikým nehlídaný prostřelil Lukáše Součka. Druhou branku přinesl rychlý protiútok po ztrátě míčku na středu hřiště a Miko Kailiala se v zakončení už nemýlil. Český tým naopak na Eero Kosonena nemohl vyzrát, Tom Ondrušek velkou šanci nevyužil.

Petri Kettunen na lavičce národního týmu. Foto: Martin FLOUSEK / www.ceskyflorbal.cz).

Ze druhé třetiny mohla svěřence Petriho Kettunena mrzet především nevyužitá přesilovka. Mistři světa navíc zvýšeli náskok po povedené souhře. Další ztráta ve středním pásmu pak znamenala čtvrtou branku v domácí síti, Finové rychlou přihrávkou vyšachovali trojici bránicích hráčů.

Zklidnění hry přišlo ve třetí třetině, kdy brankových šancí ubylo. Šanci na snížení měl mladý Filip Langer, Kosonen ale vyjetím z branky tatranskému útočníkovi výrazně zmenšil úhel. Třetí třetina tak po bezbrankovém výsledku znamenala konečný stav 0:4.

Český tým čeká druhé utkání v neděli od 13:30 proti Švýcarsku.

Česko – Finsko 0:4 (0:2, 0:2 a 0:0)
Branky:
7. Talvitie, 19. Kailiala, 36. Salin a 37. Manninen.
Střely na branku:
14:22. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Rozhodčí: Kumerdansk a Kristapsons (Lotyšsko). Diváci: 487. Nejlepší hráči: Tom Ondrušek – Miko Kailiala.

Česko:
Souček – Suchánek, Vítovec, Šešulka, Garčar, Bauer, Kisugite, Němeček – Šebek, Dóža, Curney – Gruber, Delong, Valeš – Ondrušek, Langer, Hájek – Rýpar a Mikeš. Hlavní trenér: Petri Kettunen.

Finsko: Kosonen – Väänänen, Stenfors, Veikkola, Savonen, Talvitie, Junkkarinen – Peter Kotilainen, Kapanen, Manninen – Salin, Piha, Kailiala – V. Kainulainen, J. Kainulainen, Lastikka – Kukkola a Johansson. Hlavní trenér: Petteri Nykky.  


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*