Adéla Bočanová ve slovenském obležení. Foto: Martin Flousek - Český Florbal
1. 9. 2018 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Reprezentace je hlavní motivací, příští rok chci na šampionát, hlásí Adéla Bočanová

 



Adéla Bočanová patří ve 24 letech k nejzkušenějším hráčkám české ženské reprezentace, vždyť její jméno je spojeno s nejvyšší českou ženskou soutěží už pěknou řádku let. Její pozice v národním týmu se ale proměnila, o každou šanci musí tvrdě bojovat. Po pochvale od hlavního trenéra Saschi Rhynera se dočkala další nominace a proti Slovensku se jí také podařilo skórovat.

Utkání se Slovenskem Češky zvládly poměrem 8:3. „Zápas hodnotím určitě pozitivně, myslím si, že jsme utkání měly celou dobu pod kontrolou a nemusely se strachovat o výsledek,“ začala své hodnocení Adéla Bočanová, která sama vybrala klíčovou pasáž. „Myslím si, že zápas ovlivnil náš vydařený vstup, kdy se nám podařilo vstřelit tři branky, což Slovenkám trochu vzalo vítr z plachet, což nakonec rozhodlo,“ rekapitulovala sobotní pardubické dění.

Utkání se definitivně zlomilo na konci druhé třetiny, kdy Slovenky inkasovaly slepené branky. „To byl druhý klíčový moment, povedlo se nám Slovenky zatlačit a skórovat, Slovenky to opět dostalo trochu dolů a pomohlo nám to,“ usmála se útočnice, která na klubové úrovni hájí barvy Bohemians.

Majitelka historického bronzu z roku 2011 musí v posledních měsících o každou příležitost v reprezentačním dresu tvrdě bojovat, před pardubickou akcí si vysloužila pochvalu hlavního trenéra Saschi Rhynera. Změnila nějak svůj přístup k florbalu? „Těžko říct. Myslím si, že v Bohemians jsme měly velmi dobrou letní přípravu a samozřejmě, reprezentace je motivace makat ještě více, příští rok je mistrovství světa a moc ráda bych si na něm zahrála, ale neumím říct, jestli jsem změnila přístup,“ sama hledá odpověď.

Její filosofie je přitom jednoduchá. „Makám na tréninku, chci, aby mě florbal bavil, chci se neustále zlepšovat, myslím si, že i v mém věku je na čem pracovat,“ usmála se.

Jak už sama zmínila, po osmi letech by se ráda do Švýcarska vrátila „Hlavní motivací je reprezentace, každý zápas je výzva, jsem moc ráda s holkami v národním týmu, moc ráda hraji mezinárodní florbal,“ vyznala se.

Přitom na klubové scéně nezažívá ročníky plné úspěchů, Bohemians se pod vedením Pavla Krbce trpělivě drápou zpět na pozice, které tradiční celek v nejvyšší ženské soutěži v posledních letech trochu vyklidil. „Také v Bohemians pracujeme na tom, aby se makalo, na utužení kolektivu a abychom se posunuli výše, do míst, kde chceme být,“ myslí ale optimisticky.

Jasno má také o nedělním duelu se Švýcarskem. „Nečeká nás nic jednoduchého, protože Švýcarky budou hrát rychlý a agresivní florbal. Nesmíme se bát, musíme se držet naší hry, hrát to co umíme, musíme proměnit šance do kterých se dostaneme. Bude to vyrovnaný zápas a věřím, že vyhrajeme,“ uzavřela Adéla Bočanová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*