Tomáš Martiník opět povede vítkovické ženy. Foto: Šárka Rojková - florbalvitkovice.cz
4. 9. 2018 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Deus ženy Vítkovic nakonec nepovede, k týmu se vrací Tomáš Martiník. Je to srdcař, smekl Krásný

 



Na první trenérskou změnu v nejvyšší ženské soutěži se v ročníku 2018/2019 rozhodně dlouho nečekalo. Čtyři dny před úvodním utkáním proti Jičínu totiž vedení Vítkovic představilo jako nového trenéra klubovou legendu Tomáše Martiníka. Michal Deus, který měl tým vést po Richardu Urbanovi se totiž nakonec z osobních důvodů rozhodl, že sezonu s extraligovým týmem nebude absolvovat.

Po předminulé sezoně skončil na pozici hlavního kouče Jiří Velecký, kterého nahradil Richard Urban. Bývalý brankář získal prakticky tři vítězství: kromě Superfinále a finále Poháru České pojišťovny vyhrál také základní část, přesto musel tým opustit poté, co povýšil ve strukturách fotbalového Baníku Ostrava.

Jeho nástupcem měl být Michal Deus, kouč který naopak po konci Radomíra Mrázka dovedl muže Vítkovic k extraligovému titulu. Jenže z jeho angažmá nakonec sešlo. „Michal musel z osobních rodinných důvodů bohužel skončit. Florbal je stále amatérský sport a s takovými situacemi je třeba počítat,“ sdělil Florbal.cz nejvyšší muž vítkovického florbalu Tomáš Krásný.

Michala Deuse tak v pozici hlavního trenéra nahradí další vítkovická klubová legenda a současný trenér reprezentace juniorek – Tomáš Martiník. Zkušený trenér stál společně se zmíněným Veleckým a Dušanem Dudeškem u zrodu nové vítkovické éry, která přinesla tři tituly. Sám se podílel jen na tom prvním, v posledních letech vedl v oddílu juniorky. Nyní na spolupráci naváží, protože Dudešek a Velecký u týmu zůstávají.

Martiník má plnou krásného důvěru. „Tomáš tým důvěrně zná, komplikací je akorát ten fakt, že budeme muset zacelit mezeru, která vznikne u naší ženské mládeže,“ naráží Krásný na fakt, že Martiník je zároveň šéftrenérem celé složky a nadále vedl juniorky.

Na Deuse se nezlobí. „Michalovi děkuji za ty tři měsíce a přeji mu jen to nejlepší v osobním životě. Tomášovi pak přeji úspěšnou sezonu. Jsem moc rád, že pomůže. Ukázal, že je to vítkovický srdcař,“ zakončil Tomáš Krásný.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • David napsal:

    S názorem, jaký má Michal na ženský florbal je blbost, že to vůbec bral. Zametat můžou i doma

Napsat komentář

*