Marek Beneš se snaží prosadit přes Milana Garčara. Foto: Český florbal Marek Beneš a Milan Garčar. Foto: Tatran Střešovice, Český florbal
6. 9. 2018 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Nový ročník superligy zahájen! Tři body slaví Vinohrady, Tatran porazil Spartu v prodloužení

 



Čekání na novou superligovou sezonu skončilo. Nejvyšší soutěž dnes otevřely dva zápasy v Praze. Tatran v derby přetlačil Spartu 6:5 v prodloužení. Ze zisku všech tří bodů se raduje nováček z Vinohrad, který v dramatickém utkání na domácí půdě zdolal Znojmo. Útočník SKV Zbyněk Stuchlík v utkání zapsal pět gólových asistencí.

Tatran Střešovice – Sparta Praha 6:5 (3:1, 1:1, 1:3 – 1:0) po prodl.

Branky: 6. Švéda (Nehila), 14. Marek Beneš (Langer), 20. Tlapák (Svačinka), 27. Komárek (Kreysa), 51. Jak. Kolísko (Marek Beneš), 62. Marvánek (vlastní) – 4. Veselý (Svatoš), 25. Veselý (Svatoš), 45. Garčar (Křenek), 49. Časar (Marvánek), 58. Garčar (TS). Vyloučení: 3:0. Bez využití. Diváci: 240.

Byli to hosté, kteří do zápasu vstoupili lépe, ale Střešovice po gólech Švédy, Beneše a Tlapáka otočily skóre ve svůj prospěch.

Závěrečná část naopak patřila sparťanům. Hosté i díky dvěma gólům Garčara dorovnali ztrátu a nakonec dovedli duel do prodloužení. V něm rozhodl kuriózní vlastní gól Marvánka, druhý bod tak uzmul Tatran.

Branku Tatranu strážil proti Spartě Michal Rebro. Foto: Český florbal

Branku Tatranu strážil proti Spartě Michal Rebro. Foto: Český florbal

TJ Sokol Královské Vinohrady – TJ Znojmo 6:5 (2:1, 1:0, 3:4)

Branky: 6. O. Stuchlík (Z. Stuchlík), 17. Skřivanek (Z. Stuchlík), 40. Skřivanek (Z. Stuchlík), 43. O. Stuchlík (Z. Stuchlík), 55. Hanák (Vnuk), 58. Skřivanek (Z. Stuchlík) – 9. Kucharič (Šindelář), 41. Kucharič (Pánek), 42. Šindelář, 44. Kucharič (Šindelář), 45. Kucharič (Pánek). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 125.

Na Vinohradech se utkaly dva týmy, které se před časem často střetávaly v 1. lize. Po většinu zápasu vedli domácí. Jejich vedení na 3:1 rozšířil pár vteřin před koncem druhé části Skřivánek, když využil perfektní nahrávky Zbyňka Stuchlíka. Ten už v tu chvíli měl na svém kontě tři gólové asistence.

Jenže Znojmo se nevzdalo a dokonce dokázalo střetnutí otočit. Kucharič zkompletoval hattrick a přidal ještě čtvrtou trefu, Šindelář proměnil trestné střílení a ze stavu 3:1 to bylo rázem 4:5.

Vedení ovšem hostům dlouho nevydrželo. Pět minut před koncem se v brankovišti nejlépe zorientoval Hanák a dorazil poletující míček do sítě. Dvě minuty a 11 vteřin před koncem pak Skřivánek využil výborně přihrávky Zbyňka Stuchlíka, překonal znojemského brankáře Hándla a vstřelil vítězný gól.

O výhru Vinohrad se velkou měrou zasloužil Zbyněk Stuchlík - v utkání se Znojmem nasbíral pět asistencí. Foto: Český florbal

O výhru Vinohrad se velkou měrou zasloužil Zbyněk Stuchlík – v utkání se Znojmem nasbíral pět asistencí. Foto: Český florbal


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*