Ze souboje dvou střelců vyšel lépe Tom Ondrušek. Foto: Florbal MB, Český florbal
16. 9. 2018 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov udržel náskok z první třetiny, z Boleslavi bere tři body. Vítkovice ztratily v Liberci

 



Boleslav ztratila i ve své druhém zápase, přehlídku hattricků nakonec ovládl Chodov po výhře 6:5. Další ztrátu za sebou mají Vítkovice, které nečekaně ztratily v Liberci. Bohemians si poradili doma s Brnem, z Prahy si naopak odváží tři body Ostrava. Bez prohry zůstávají nadále Střešovice, v Otrokovicích vyhrály po samostatných nájezdech. Sobotní dohrávka třetího kola v hokejové aréně skončila výhrou 5:3 pro Pardubice. 

FBŠ BOHEMIANS – BULLDOGS BRNO 7:2 (2:0, 3:1, 2:1)

Branky: 4. Krebner (Kieler), 6. Cabejšek (Kieler), 26. Dobisík (Juha), 33. Juha (Krebner), 36. Juha (TS), 47. Juha (Buršík), 49. Šneberger (Chudina) – 22. Voltner (Pešák), 54. Kadavý (Pešek). Rozhodčí: Baloun a Šuvada. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 135.

Brněnští florbalisté po utkání ve Střešovicích znovu zavítali do Prahy, tentokrát se představili na hřišti Bohemians. Ani ve čtvrtém zápase hosté nebodovali, zelenobílí k vítězství dokráčeli po vyhraných všech třech třetinách.

Brno sice bylo v zápase střelecky aktivnější, z branek se ale častěji radovali hráči Bohemians. Utkání se rozhodovalo ve druhé části, kdy domácí odskočili ze stavu 2:1. Nejvýraznější postavou v cestě za prvními třemi body v sezóně byl Josef Juha, který si připsal hattrick a jednu asistenci.

FLORBAL MB – FLORBAL CHODOV 5:6 (1:3, 1:1, 3:2)

Branky: 19. Curney (Natov), 35. Řehoř (Tomašík), 52. Curney (Natov), 57. Řehoř, 59. Curney (Jelínek) – 2. Řezáč, 6. Ondrušek (Pražan), 16. Řezáč (Podhráský), 32. Ondrušek (M. Vávra), 56. Řezáč, 59. Ondrušek. Rozhodčí: Černý a Janoušek. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 351.

Mladá Boleslav našla ve druhém zápase prvního přemožitele. Po ztrátě jednoho bodu s Otrokovicemi přichází úvodní porážka. Boleslavským nevyšel začátek utkání, už v 16. minutě Chodov vedl 3:0, dvakrát se prosadil Řezáč a jednou Ondrušek.

Ve zbytku šlágru kola už Boleslav zabrala a začala pomalu dohánět ztrátu. I přes to šel Chodov do poslední třetiny s dvoubrankovým náskokem. Kontaktní brankou ale snížil v 52. minutě pohotový Curney a Boleslav byla rázem na dostřel.

Případnou remízu však nedopustili dva střelci Chodova, kteří dnes vstřelili všechny góly hostů. Nejdříve se znovu prosadil Řezáč a poté, co snížil Řehoř, se o poslední tečku postaral Tom Ondrušek. Chodov si tak z napínavého utkání odnáší tři body, velikou zásluhu pod výhrou měl i Jan Barák.

V utkání se třikrát prosadil Martin Řezáč (vzadu). Foto: Florbal MB, Český florbal

SOKOL VINOHRADY – FBC OSTRAVA 2:9 (0:3, 1:2, 1:4)

Branky: 31. Linhart (O. Stuchlík), 51. Skřivanek (Linhart) – 8. Daniš (Sládek), 9. Sládek (Šindler), 14. Šindler (Sládek), 21. Sládek (Daniš), 35. Juhaňák (Eichner), 51. Bauer (Daniš), 58. Hrabal (Bauer), 60. Čonka-Skyba (Sládek), 60. Sládek. Rozhodčí: Sýkora a Tkáč. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:2. Diváci: 100.

Ostrava navázala na vysokou výhru z pátku a znovu nastřílela devět branek. Utkání mělo od začátku jasný průběh, Ostravané si brzy vypracovali komfortní náskok, který již pouze posilovali.

Mužem večera se stal Michal Sládek, podepsaný rovnou pod šesti góly. V novém ročníku pro něj šlo o již 12. bod. Dobrý vstup do sezóny bude moci Ostrava potvrdit příští týden v těžkém ostravském derby.

Jan Daniš dovedl svůj tým ke druhé výhře. Foto: SKV, Český florbal

PANTHERS OTROKOVICE – TATRAN STŘEŠOVICE 3:4sn (0:0, 1:2, 2:1, 0:0)

Branky: 29. Kostka (Petřík), 50. Gál (Zimmer), 51. Uhrinovský (Gál) – 27. Sládeček (Komárek), 35. Sládeček (Ullmann), 41. Langer (Marek Beneš), rozh. náj. Ullmann. Rozhodčí: Kamil a Tomáš Sojka. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. Diváci: 264.

Otrokovice dovedly i další zápas na domácí půdě do prodloužení, nyní podlehly až při samostatných nájezdech. Na první branku se muselo čekat až do 27. minuty, kdy skóre otevřel Sládeček.

Vyrovnané utkání se po druhé třetině dostalo na stranu Střešovic, které odskočily do vedení 3:1. Nejprve se po pohledné akci prosadil opět Sládeček, na dvoubrankový náskok zvyšoval Filip Langer po spolupráci s Markem Benešem.

Hosty stála tři body 50. a 51 minuta, kdy Otrokovice rychle srovnaly. V prodloužení už žádná branka nepadla, v nájezdech rozhodl Michal Rebro, který chytil obě dvě trestná střílení.

FBC LIBEREC – 1. SC VÍTKOVICE 6:5sn (1:0, 2:3, 2:2)

Branky: 18. Kopecký (Salát), 24. Valeš (Veselý), 38. Strobach, 56. Veselý (Kološ), 56. Klucho (Salát), rozh. náj. Salát – 29. Gattnar (Sladký), 30. Hájek (Jastřembský), 31. Hájek (Jastřembský), 42. Řezanina (Jastřembský), 52. Hájek (Hubálek). Rozhodčí: Čížek a Laštovička. Vyloučení: 0 + Radek Valeš (LIB) 5:1. Využití: 0:0. Diváci: 192.

Překvapení kola se zrodilo v hale Liberce. Domácí jsou po další těsné výhře stále bez porážky, znovu se radovali z výhry 6:5.

O vyrovnaném utkání napověděla první třetina, kterou domácí vyhráli 1:0. Po zbytek utkání neměl ani jeden z týmů výrazněji navrch, Vítkovice měly přesto výhru na dosah. Po vyloučení Radka Valeše na pět minut však přišel nečekaný vývoj a domácí dvěma góly během šesti vteřin vyrovnali na 5:5.

Ani jeden ze soupeřů již v prodloužení na obranu druhého týmu nevyzrál, v nájezdech byl úspěšnější Liberec. Vítkovice ztratily minimálně bod již ve třetím utkání v řadě.

Gólová radost Jiřího Strobacha. Foto: FBC Liberec, Český florbal

SOKOL PARDUBICE – ČESKÁ LÍPA 5:3 (1:1, 2:2, 2:0)

Branky: 10. Kourek (Zozulák), 21. Kourek (Zozulák), 30. Formánek (Šmíd), 49. Teichman (Dlesk), 57. Dlesk (P. Pakosta) – 13. Spilka (Štěrba), 28. Krajcigr (Legner), 37. Dzierža (Jansa). Rozhodčí: Čížek a Laštovička. Vyloučení: 4:3 + Petr Novotný (CLP) 5. Využití: 2:0. Diváci: 2018.

Sobotní dohrávka třetího kola se odehrávala v ČSOB aréně, kam si našlo cestu přes dva tisíce fanoušků. Pardubice nemusely v utkání ani jednou dotahovat ztrátu i zásluhou neproměněného nájezdu České Lípy na konci první třetiny.

Zápas se rozhodoval až v samotném závěru, vítěznou branku vstřelil necelých dvanáct minut před koncem Ivo Teichmann. Šanci na závěrečný tlak hostů zhatilo pětiminutové vyloučení, ve kterém Pardubice přidaly poslední pátou branku. Hráči Pardubic vstoupily do nové sezóny vítězně, Česká Lípa naopak na první body stále čeká.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*