Ivanti Tigers a FBC Ostrava čeká zajímavá bitva ve 4. kole. Foto: Ladislav Káňa - FBC Ostrava
16. 9. 2018 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Ostrava porazila Ivanti Tigers, ostatní duely se staly kořistí papírových favoritů

 



Druhé kolo nejvyšší ženské soutěže přineslo první utkání celků loňské elitní čtveřice a Ostrava si na noční sobotní cestu odvezla z Prahy výhru nad Ivanti Tigers v poměru 6:2, a to přesto, že nastoupila s pouhými jedenácti hráčkami do pole. V ostatních zápasech zvítězili papíroví favorité, první body si tak například připsaly hráčky Panthers.

Kouč Ostravy Jakub Robenek přivezl do Prahy pouze jedenáct hráček do pole, překvapil také při volbě brankářky, když dal důvěru Janě Dupčákové. Slovenská brankářka se ale trenérovi odvděčila. V první třetině neinkasovala, Ostrava tak vedla po brance Kristíny Hudákové ze čtvrté minuty.

Ivanti Tigers se povedlo vyrovnat na začátku druhé třetiny zásluhou Hyršlové, nicméně Ostrava do poloviny zápasu ještě třikrát skórovala. V posledních minutách prostřední třetiny se ještě prosadily Káčová s Kubišovou a Ostrava tak vedla 5:2: Poslední třetina už přinesla pouze další gól Kristíny Hudákové do prázdné klece. „V deseti lidech, takhle odehrát zápas proti Tigers – holky smekám. Vyzrálý výkon, perfektní kontrola hry a disciplína. Navíc abychom my odehráli zápas na dva góly vzadu, to je malý zázrak. Asi to nebyl krásný zápas, ale my jsme přijeli pro tři body a ty máme,“ liboval si trenér Jakub Robenek.

Jeho protějšek Adam Štegl sympaticky uznal porážku. „Zápas pro nás začal celkem nešťastně a to proto, že jsme prohráli první třetinu. Do druhé třetiny jsme šli celkem nažhavené, ale bohužel, bylo to málo. Soupeř převzal iniciativu a hrál prvotřídní floirbal, kterému jsme nebyli schopni se vyrovnat,“ uvedl.

Zajímavé utkání bylo podle předpokladů vidět v Liberci kam přijely hráčky Bohemians. Ty už po deseti minutách vedly 2:0, Liberci se ale v dalším průběhu zápasu povedlo vyrovnat na 3:3 a zásluhou Mlejnkové šel ve 33. minutě dokonce do vedení. Ztráta vedení ale Bohemians nabudila a do konce druhé části Pražanky prakticky rozhodly utkání čtyřmi góly. Ve třetí třetině už komplikace nepřipustily a zapsaly si výhru 8:6. „Zápas ve kterém jsme spokojeni s hrou v útoku, dali jsme několik dobrých gólů především z brejkových situací. Bohužel naše obrana byla velmi nedůsledná a laxní a proto tolik obdržených branek,“ hodnotil Tomáš Grigar.

Židenice sice na Tatranu v osmé minutě vedly, jenže už první třetina skončila nakonec poměrem 3:2 pro domácí, kteří už hosty do vedení nepustili. Ve 34. minutě už náskok Tatranu činil pět branek, nakonec si připsal vítězství 8:4. „Dle očekávání, zápas v dobrém tempu, plný emocí a osobních soubojů. Po vetšinu zápasu jsme byli lepším týmem a zaslouženě bereme tři body,“ zhodnotil výhru trenér Tatranu Pavel Skazko.

Florbalistky Panthers odehrály první domácí utkání v novém prostředí a připsaly si první výhru. V Hostivici porazily soupeřky z Olomouce poměrem 6:2. Utkání bylo, jak to ve vzájemných zápasech Panthers a Olomouce bývá, dlouho vyrovnané, favorit jej získal až ve třetí části, kterou vyhrál 4:1. „Dnešní zápas kromě třetí třetiny nepřinesl z naší strany příliš florbalové krásy, ale bojovností a nasazením jsme soupeře převýšili a nepustili příliš do hry. Ve třetí třetině jsme pak přidali několik pěkných akcí, které skončili góly a rozhodli tak zápas v náš prospěch,” viděl zápas Jan Tůma z Panthers.

Role jednoznačných favoritů potvrdily celky Vítkovic a Chodova. Ostravanky čekal nejdelší výjezd v sezoně a v Plzni zvítězily poměrem 12:3, když se čtyřmi body blýskla Eliška Planková. „Spokojenost s výkonem pouze částečná, věřil jsem, že soupeřky dokážeme dostat pod trvalejší tlak a s lepší finální fází. Kombinace v útočném pásmu a i v rozehrávce nefungovala ideálně, rovněž důraz v obranném pásmu musí být lepší,“ uvedl kouč Vítkovic Tomáš Martiník.

Chodov odehrál v určitém smyslu pikantní duel s Jičínem, který v létě výrazně posílil o jeho bývalé hráčky. Jičínu se sice povedlo ve druhé třetině s Chodovem remizovat, favorit utkání přesto získal poměrem 9:2, také díky hattricku Adély Jůzové. „O moc povedenější zápas než v prvním kole, také v mnohem lepším tempu. Byli jsme sice lepší, ale soupeř nás do poloviny zápasu dost prověřil,“ byl spokojenější než po prvním utkání sezony trenér Chodova Lukáš Procházka.

Přehled výsledků druhého kola extraligy žen

FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň – 1. SC TEMPISH Vítkovice 3:12
branky: 9. Helena Böhmová, 19. Michaela Mašková, 29. Anna Alexandra Suková – 2. Eliška Planková, 5. Eliška Planková, 7. Barbora Husková, 16. Denisa Hyršová, 18. Denisa Hyršová, 22. Barbora Husková, 29. Markéta Kolářová, 36. Lucie Theimerová, 38. Sára Seevaldová, 49. Lucie Suchánková, 55. Eliška Planková, 56. Kateřina Peterková; rozhodčí: Luděk Franc – Václav Patera; vyloučení: 1:1; využití: 0:1; diváků: 96; zásahy brankářů: Kateřina Fialová 12 – Petra Klečková 12; po třetinách: 2:5, 1:4, 0:3;

KM automatik FBK Jičín – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 2:9
branky: 18. Nikola Kuchařová, 46. Anet Jarolímová – 2. Adéla Jůzová, 9. Martina Řepková, 18. Magdaléna Plášková, 42. Martina Řepková, 46. Adéla Jůzová, 48. Daniela Frantíková, 56. Martina Řepková, 58. Adéla Jůzová, 58. Magdaléna Plášková; rozhodčí: Jakub Vlček – Lukáš Žofka; vyloučení: 3:0; využití: 0:3; diváků: 79; zásahy brankářů: Veronika Samková 26 – Kristýna Provázková 18; po třetinách: 1:3, 0:0, 1:6;

Tatran Střešovice – K1 Florbal Židenice 8:4
branky: 2. Anežka Viplerová, 18. Lenka Faltusová, 20. Lenka Faltusová, 22. Natálie Houžvičková, 27. Daniela Reindlová, 34. Adéla Kramperová, 34. Daniela Reindlová, 56. Monika Zikmundová – 5. Andrea Dernerová, 8. Eva Smutná, 36. Andrea Dernerová, 47. Andrea Dernerová; rozhodčí: David Hejzlar – Lukáš Weissgráb; vyloučení: 2 + Markéta Prontekerová (TAT) 5:1; využití: 0:2; diváků: 115; zásahy brankářů: Eliška Drbalová 14 – Lenka Remešová 17; po třetinách: 3:2, 4:1, 1:1;

Ivanti Tigers Jižní Město – FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA 2:6
branky: 24. Iveta Hyršlová, 36. Dominika Kubišová – 4. Kristína Hudáková, 26. Kristína Hudáková, 29. Veronika Káčová, 31. Nela Kapcová, 35. Veronika Káčová, 60. Kristína Hudáková; rozhodčí: Tomáš Sommer – Michal Taufmann; vyloučení: 1:1; využití: 0:1; diváků: 85; zásahy brankářů: Kristýna Karli 15 – Jana Dupčáková 18; po třetinách: 0:1, 2:4, 0:1;

Crazy girls FBC Liberec – FbŠ Bohemians 6:8
branky: 21. Pavla Bárková, 28. Markéta Rumlová, 30. Lucie Veidlová, 33. Michaela Mlejnková, 41. Lucie Veidlová, 56. Markéta Rumlová – 6. Veronika Bašová, 9. Hana Poláková, 26. Adéla Bočanová, 34. Eliška Reischlová, 36. Hana Poláková, 37. Andrea Kadidlová, 39. Andrea Kadidlová, 52. Eliška Císařová; rozhodčí: Tomáš Kostinek – Martin Reichelt; vyloučení: 3:1; využití: 1:1; diváků: 78; zásahy brankářů: Martina Lerchová 15 – Jitka Omelková 22; po třetinách: 0:2, 4:5, 2:1;

Panthers Praha – FBS Olomouc 6:2
branky: 25. Kristýna Lochmannová, 37. Anežka Slaná, 46. Dominika Steinbachová, 49. Dominika Tůmová, 59. Kristýna Lochmannová, 60. Barbara Jelínková – 8. Tereza Tomanová, 58. Michaela Žáková; rozhodčí: Václav John – Lukáš Starý; vyloučení: 2:1; využití: 0:0; diváků: 70; zásahy brankářů: Karolína Červová 11 – Martina Franková 40; po třetinách: 0:1, 2:0, 4:1;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Arnost napsal:

    Komentare Panthers vs.Olomouc mi nesly do hlavy. Jelikoz jsem nebyl pritomen. Ale po shlednuti videa uz chapu. To je neuveritelne jake jsou rozdily v nejvyssi soutezi zen a nejedna se o top 4. Ikdyz pantherky urcite maji ambice. Ale i pres to ten rozdil obrovsky. A priste nechte golmanku Frankovou na stridacce bude to minimalne 15. Je neuveritelne co ta holka nasim pochytala . Kloboucek….

Napsat komentář

*