Hlediště ČSOB Pojišťovna Arény zaplnili především školáci. Foto: Sokol Pardubice, Český florbal
18. 9. 2018 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Rekordní návštěva sledovala výhru Znojma, Sparta ve druhé dohrávce porazila Českou Lípu 5:3

 



Pondělní dohrávky čtvrtého kola před zaplněnými tribunami přinesly výhry hostujících celků. Znojmo před rekordní návštěvou porazilo Pardubice 6:5, Sparta se po výhře nad Českou Lípou dostala na třetí místo. 

SOKOL PARDUBICE – TJ ZNOJMO 5:6 (0:1, 2:3, 3:2)

Branky: 21. Zozulák (Dlesk), 24. P. Pakosta (Petr), 43. Prix (Dlesk), 55. Kourek (Zozulák), 60. P. Pakosta (Zozulák) – 5. Kucharič (Žižka), 27. Novák (Čihal), 30. Pánek (Žižka), 35. Žižka (Kladivo), 57. Čihal (Procházka), 59. Žižka (Pánek) . Rozhodčí: Both a Černin. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváci: 5108.

Nejvyšší soutěž dnes pokračovala již pátým hracím dnem v řadě. Pardubice chtěly před zaplněnou halou navázat na úvodní výhru s Českou Lípou, Znojmo naopak ze tří zápasů bodovalo pouze jednou.

V první polovině zápasu byl stav mezi oběma týmy vyrovnaný, Znojmu se podařilo odskočit během 30. a 35. minuty. Na správném místě nejdříve čekal Martin Pánek, Josef Žižka pak krásnou akcí zvýšil již na 4:2 pro Znojmo.

Pardubice, hnány fanoušky, se dokázaly dostat zpět do zápasu a góly Prixe a Kourka vyrovnaly. Ke zlomení Znojma to však nestačilo, slovo si vzali opět hosté.

První se prosadil Petr Čihal pod padajícím Levínským, jako vítězný se nakonec ukázal druhý gól Josefa Žižky a jeho schované střele. Pardubice pak při hře v šesti dokázaly pouze snížit na 5:6.

Petr Čihal zvyšoval na 5:4. Foto: Sokol Pardubice, Český florbal

ČESKÁ LÍPA – SPARTA PRAHA 3:5 (0:2, 1:1, 2:2)

Branky: 23. Knespl (Štěrba), 48. Krajcigr (Hřebřina), 54. Krajcigr (Hřebřina) – 14. Svatoš (Marvánek), 18. Křenek (Kareš), 36. Křenek (Marvánek), 50. Kareš (Svatoš), 59. Křenek (TS). Rozhodčí: Dolanský a Sýkora. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 1185.

Ani ve druhém pondělním utkání si hráči nemohli stěžovat na špatnou atmosféru, do haly v České Lípě zamířilo přes tisíc diváků. V zápase se ukázala jako rozhodující už první třetina, kterou vyhrála Sparta 2:0.

Zaskvěl se jednak v brankovišti Martin Beneš, který lapil trestné střílení, v útočné hře pak zaúřadovali Ondřej Svatoš a Radim Křenek. Právě Radim Křenek se ukázal jako hlavním střelcem večera. České Lípě se podařilo jednou skórovat, další šance ale nevyužila, proti stála především branková konstrukce.

Větší jistotu na hokejkách přidal Spartě opět Křenek a Pražané šli znovu do dvoubrankového vedení. Další branky začaly padat až ve třetí třetině, domácí se zásluhou Radka Krajcigra dvakrát dostali na rozdíl jediné branky.

Dramatický závěr ale nakonec pro Spartu rozhodl Radim Křenek z trestného střílení, kterým v zápase uzavřel hattrick. Česká Lípa zůstává po další porážce i po čtvrtém zápase bez bodu.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*