Jana Dupčáková hrála klíčovou roli při výhře Ostravy nad Ivanti Tigers. Foto: tigersflorbal.cz
18. 9. 2018 Extraliga žen (6) KOMENTÁŘŮ

Nervozita? Prakticky vůbec, spíše jsem se těšila, usmívá se hrdinka Ostravy Dupčáková

 



Florbalistky Ostravy dokázaly v sobotu večer porazit soupeřky z Ivanti Tigers a potvrdily tak, že se s nimi musí počítat. Na noční cestu domů si zabalily tři body přesto, že měly k dispozici pouze jedenáct hráček do pole. Zároveň poznaly svou novou hvězdu: slovenskou brankářku Janu Dupčákovou, která v rozhovoru pro Florbal.cz řekla, že před životním utkáním příliš nervózní nebyla.

Ostravské brankoviště patřilo především Veronice Tomšové, Dupčáková s juniorkou Pavlou Liškovou bojovala spíše o pozici dvojky, taková byla situace v loňské sezoně a všechny tři v týmu zůstaly také letos. „Nemáme dopředu určeno, kdo bude který zápas chytat. Trenéři se rozhodují podle aktuální formy, kterou vidí na trénincích a zápasech. Nominaci nám většinou oznámí po posledním tréninku v daném týdnu,“ přibližuje Jana Dupčáková.

Z okolí týmu šly po výhře takové hlasy, že Slovenka, která dosud byla například ve stínu dvojčat Hudákových, zúročila svou poctivou práci v letní přípravě. „Nemyslím si, že bych nějak změnila přístup k florbalu. To, v jaké jsem aktuální formě a kondici je spíše díky tomu, že jsem mohla absolvovat celou letní přípravu, která nám všem dala zabrat. Tvrdá práce na trénincích v průběhu léta tak přinesla své ovoce,“ hodnotí přípravu pod vedením bývalého fotbalisty Dominika Špavelka.

Pro zápas s Ivanti Tigers tak dostala přednost před zmíněnými Tomšovou s Liškovou. „Trenér mi to oznámil ve čtvrtek večer po tréninky, tedy nějaké dva dny před zápasem,“ vzpomíná. „Samotnou mě to překvapilo, ale nervozitu jsem prakticky vůbec nepociťovala. Spíše jsem se na ten zápas těšila, protože to pro mě bylo první utkání v sezoně a první zápas proti týmu z TOP 3,“ popisuje své pocity.

Výkon Ostravy neovlivnilo ani to, že měla k dispozici pouze jedenáct hráček. „O tom, že na tomto zápase budeme v takovém počtu jsme věděly už delší dobu, takže jsme na to byly připraveny. Věděly jsme, co potřebujeme hrát, abychom zápas zvládly. V podstatě to ale pro mě osobně nebylo nic vyjímečné, protože ve slovenské extralize jsme běžně nastupovaly s takovým počtem hráček,“ připomíná své působení na Slovensku.

O klíči k vítězství má jasno. „Základem byla zodpovědná obrana, díky čemuž jsme inkasovaly jen dvě branky a to, že jsme ve druhé třetině dokázaly potrestat chyby soupeře a využít brejky,“ vypočítává.

Brankářka se také poprvé nebála otevřeně říct, jaký je cíl FBC Ostrava. „Mým osobním cílem je podávat v bráně vyrovnané výkony v průběhu celé sezony a tím pomoci k dosažení týmového cíle, kterým je titul,“ vyhlásila Jana Dupčáková bojovně.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Kalouda napsal:

    Kdo jiný by taky měl papírově titul vyhrát, když ostatní top týmy letos přestavují a připravují se spíše na další roky.

  • fany napsal:

    Nepřestavují a nepřipravují, velká část realizačních týmů je stále stejná. A odliv hráček z top týmů je zejména daný nespokojeností se stereotypním fungováním některých trenérů po dlouhou řadu let.

    Přestavba začne, až se změní trenéři. Ryba smrdí od hlavy.

  • Překlep napsal:

    Třeba v Tigers se pokusily vpustit nový vítr do šatny a jak to dopadlo vidíme 🙂

    • fany napsal:

      Štegl může něco změnit, ať je jaký je. I když je to s ním určitě komplikované, může minimálně přinést nový pohled na hru. Ale jen když se kolem přestane motat Šteglová.

      Ovšem vzhledem k tomu, že shoda jmen zde není čistě náhodná, některé věci půjdou měnit těžko…

  • Soko napsal:

    Z Janky šlo veľké sebavedomie hlavne 3tiu tretinu. Posobila super a sebavedome . Nikto si myslím uz gól v Ostravskej sieti nečakal. Gratulujem Janka , nech sa ti darí co najdlhšie. Výkon Ostravy bol ale výborný ,najviac však oceňujem Viktoriu Grossovou , ktorá bola v obrane ako stroj .

  • Vita napsal:

    Ostrava mela super obranu ktera golmance pomohla . Nesnizuji jeji vykon byla dobra ale za takovou obranou se chyta snaze

Napsat komentář

*