Tradiční oslava Milana Garčara. Foto: Martin Flousek, www.ceskyflorbal.cz Tradiční oslava Milana Garčara. Foto: Martin Flousek, www.ceskyflorbal.cz
3. 10. 2018 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Poslední test před MS: Kettunen nominoval na EFT

 



Českou reprezentaci čeká poslední herní test před prosincovým světovým šampionátem v Praze. Svěřenci Petriho Kettunena se ve druhé polovině října ve švédské Uppsale utkají postupně s domácím výběrem, Finskem a Švýcarskem. Reprezentační kouč dnes zveřejnil nominaci.

V ní chybí například mladoboleslavští hráči Jelínek, Natov a Gruber. Naopak na seznamu figurují obránci Jiří Bauer z Ostravy, Martin Kisugite ze švýcarského Langnau nebo mladí útočníci Filip Langer z Tatranu a Mikuláš Krbec z Chodova. Jednoho zástupce má v osobě Milan Garčara ve výběru také současný lídr superligy Sparta. V brance bude Kettunen sázet na dvojici Lukáš Bauer – Lukáš Souček.

„Nominace je opět trochu poznamenána zraněními a zdravotními potížemi, které nás trápily už při posledních reprezentačních akcích. Zároveň nominace na Euro Flooorball Tour neznamená, že hráče pro domácí Mistrovství světa nebudeme vybírat i z těch, kteří nejsou nominováni do Švédska,“ uvedl na webu Českého florbalu trenér Petri Kettunen.

„Na Euro Floorball Tour budeme mít poslední příležitost získat veškeré potřebné informace o hráčích a jejich hře na mezinárodní úrovni, které budeme moct zužitkovat směrem k nadcházejícímu šampionátu. Chceme si být naprosto jistí, že pro mistrovství světa zvolíme to nejvhodnější složení týmu. Jedním z úkolů bude tvoření herních formací, které bychom případně mohli použít i pro šampionát,“ dodal kouč národního výběru.

PROGRAM REPREZENTACE MUŽŮ NA EFT V UPPSALE:

pátek 19. října 19:15 Švédsko – Česko
sobota 20. října 15:15 Česko – Finsko
neděle 21. října 14:00 Švýcarsko – Česko


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*