Florbalistky Panthers čeká zajímavý zápas s Jičínem. Foto: Panthers Praha
3. 10. 2018 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

Každý bod proti týmům TOP 4 se počítá, ale na tabulku koukat nesmíme, říká Steinbachová

 



Dominika Steinbachová udělala v létě poměrně pikantní krok: ačkoliv v Ivanti Tigers nadále trénuje juniorky, tak se rozhodla pro přesun do ambiciózních Panthers Praha. V rozhovoru pro Florbal.cz rozebírá nejen tento krok, ale také ambice s Panthers a jejich dosavadní výkony. Sama říká, že každý bod proti elitním týmům se počítá, na tabulku se ale nedívá.  

Agilní útočnice v Ivanti Tigers trénuje juniorky, tuto sezonu ale odehraje v jiném extraligovém klubu – Panthers Praha. „Těch důvodů bylo hned několik, ale především kvůli zdravotnímu stavu a vytížení u juniorek jsem zvolila možnost nastupovat tuto sezonu za Panthers,“ popisuje své rozhodnutí. Teoreticky tak v extraligovém zápase může nastoupit proti vlastním svěřenkyním. „Snažím se to moc neřešit. Naštěstí jsme proti sobě ještě nehrály,“ usmívá se.

Pražský tým, který před sezonou přesídlil ze Střešovic do Hostivice, by mohl být pasován na takového černého koně soutěže. „Tím, že před sezonou odešlo několik zkušených a talentovaných hráček z TOP týmů, tak se liga trochu vyrovnala a urvat nějaké body proti silným soupeřům může hned několik týmů. Očekávám, že pár překvapivých výsledků v sezoně uvidíme,“ mluví Steinbachová obecně.

Jejímu týmu se něco takového povedlo o víkendu proti Vítkovicím, když bral bod za prohru v prodloužení. Každý bod, který uhrajeme proti silným týmům z TOP čtyřky, se počítá,“ hodnotí Dominika Steinbachová s nohama na zemi.

V čem nyní tkví největší devíza žen Panthers Praha? „Máme dvě kvalitní gólmanky, o které se můžeme opřít. A určitě týmové pojetí hry, kdy naše hra nestojí na jedné individualitě a rozhodovat zápasy tu je schopno hned několik hráček,“ zmínila například Karolínu Červovou, která rovněž přišla z Ivanti Tigers.

Přitom se dá říct, že dosavadní výkony Panthers úplně optimální nebyly, Plzeň dala Pražankám zabrat a ještě v pátek ztratily bod v Jičíně. „Bohužel, na každý zápas nám zatím chyběly vždy 2-3 hráčky základní sestavy a je to znát. V Jičíně jsme nehrály špatně, ale máme výpadky, kvůli kterým pak dostaneme během jedné minuty tři góly, a to se nám nesmí stávat,“ varuje Dominika Steinbachová svůj tým. Za Jičín ve vzájemném zápase nastoupila také bývalá rychlobruslařka Karolína Erbanová.
My se spíše soustředily na sebe, řešily jsme to až poté, co se zranila. Snad bude brzo v pořádku,“ přeje zraněné olympijské medailistce.

Ať už hrála za Chodov nebo Ivanti Tigers, vždy hrála o titul. Jaké cíle má s Panthers? „Cíle mám pořád stejné. Samozřejmě se chceme pohybovat co nejvýše, ale musíme jít zápas od zápasu a ne koukat na tabulku,“ zakončila Dominika Steinbachová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Pavel O. napsal:

    A co udělat rozhovor s Červovou?
    Na to, že ji v Tigers k ničemu nepustili a stále jsme viděli jen Christianovou, podává v Panthers uz od Czech Openu dobré výkony. Její příběh by mohl být zajímavý.

  • česka extraliga napsal:

    To je zajímavý důvod odejít do Panthers kvůli zdravotnímu stavu…takže jinak řečeno v Tigers musí být hráčka v pořádku, Panthers stačí když zápas hráčka aspoň odchodí. To je paráda:-) Ať žije naše kvalitní extraliga!

Napsat komentář

*