Jiří Curney při podpisu smlouvy během svých 29. narozenin. Foto: Florbal Mladá Boleslav
5. 10. 2018 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Úřadující mistr se bude moci nadále spolehnout na Jiřího Curneyho! Mladoboleslavský střelec prodloužil o dva roky

 



Mladá Boleslav bude moci i v dalších dvou sezónách počítat se svým nejproduktivnějším útočníkem. Devětadvacetiletý reprezentant podepsal na den svých narozenin smlouvu do konce sezóny 2020/21. V mistrovském týmu tak má šanci nadále vylepšovat své rekordní zápisy. V Superlize vévodí jednak historickému bodování, dále je také nejlepší střelec v historii soutěže. 

Na českých hřištích se neprohání mnoho lepších útočníků. Svou důležitost pro Mladou Boleslav potvrzuje Jiří Curney každou sezónu a není tak divu, že se Mladá Boleslav rozhodla s ním prodloužit spolupráci. Reprezentační útočník, kterému měla smlouva vypršet již po této sezóně, prodloužil smlouvu o další dva roky.

Jiří Curney se o pozici nejproduktivnějšího hráče základní části dělil loni společně s Tomem Ondruškem – Florbal Chodov a Lukášem Hájkem – 1. SC Vítkovice. Letos v bodování vede suverénně se spoluhráčem Janem Natovem a pokud si udrží současnou produktivitu, tak mohou oba útočit na rekord Patrika Dóži v základní části (74 bodů ve 22 zápasech).

JIří Curney si v posledním zápase připsal rovnou šest bodů (3+3). Foto: Florbal MB, Český florbal

Ve městě automobilů působí Jiří Curney již od sezóny 2013/14.

“V Mladé Boleslavi jsem si zvyknul, mám to tu rád a těší mě, že jsme se domluvili na mém pokračování v klubu. Boleslav je podle mě tou nejlepší florbalovou adresou v Česku. Hodně úspěchů máme za sebou a věřím, že mnoho dalších také přidáme,” prohlásil Jiří Curney.

Prodloužení smlouvy si pochvaluje i generální manažer klubu.

“Po výrazných osobnostech, které byly u mladoboleslavského florbalu na začátku, bych řekl, že se Jirka za těch víc než pět let stal nejvýraznější tváří našeho klubu. Je to absolutní špička ve svém stále nejlepším sportovním věku a už nyní vládne historickým tabulkám nejvyšší české soutěže, k čemuž nejvíc přispělo angažmá u nás,“ chválí produktivního střelce Tomáš Pacák.

Jiří Curney v reprezentaci. Foto: Martin FLOUSEK / www.ceskyflorbal.cz

Útočník Mladé Boleslavi letos nemá ambice pouze v nejvyšší soutěži, kde bude chtít obhájit mistrovský titul. Ambice má jistě i s národním týmem, který čeká v prosinci domácí šampionát. Curney nechybí v nominaci na říjnové EFT v Uppsale – poslední ostrá zkouška před MS.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*