Florbalistky Ivanti Tigers a Chodova čeká vzájemný šlágr. Foto: Otakar Prášek
6. 10. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Přišel čas bitvy o Jižní Město, Židenice přivítají Panthers

 



Největším tahákem šestého pokračování nejvyšší ženské soutěže bude bitva o Jižní Město, tedy souboj Chodova s Ivanti Tigers. Také další zápasy ale mají potenciál, aby byly zajímavé: Liberec se doma utká s Plzní, Jičín přijede na Bohemians a Židenice přivítají Panthers.

Program 6. kola Extraligy žen:

Crazy girls FBC Liberec – FBŠ SLAVIA FatPipe Plzeň
Sobota, 14.00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Florbalistky Liberce touží po první výhře a los jim v šestém kole přihrál do cesty celek Plzně. Ta sice chtěla v minulém utkání proti Jičínu bodovat, nicméně zápas vůbec nezvládla. Dá se očekávat, že Liberci pořádně zatopí, na druhou stranu domácí hráčky ví, že pokud se chtějí zapojit do boje o play off, tak musí navázat na zisk bodu proti Ivanti Tigers. Hned první zápas tohoto kola může být hodně napínavý.
Tip Florbal.cz:
Výhra Liberce v základní hrací době

FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA  – FBS Olomouc
Sobota, 17.00, ČPP Aréna Ostrava
Olomouc pokračuje ve vyzývání těžkých soupeřů ani proti Ostravě rozhodně není favoritem. Domácí florbalistky zatím neztratily ani bod a v nastolené cestě budou chtít pokračovat. Bodový zisk Olomouce by byl překvapením, nicméně Liberec v minulém kole ukázal, že vzdávat se předčasně tým rozhodně nemá.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy v základní hrací době

Ivanti Tigers Jižní Město – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Sobota, 17.00, SH Jižní Město
Bitva o Jižní Město má tentokráte favorita v ženách Chodova. Ty zatím neztratily ani bod, kdežto výkony Ivanti Tigers optimální zatím nejsou. Na druhou stranu by na hráčky Tigers nemusel být vyvíjen tlak z pozice favorita. A něco takového jim celkem svědčí.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova v základní hrací době

Tatran Střešovice – 1.SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 19.45, STODOLA Aréna Střešovice
Souboj dvou juniorských reprezentačních trenérů má jasného favorita v Tomáši Martiníkovi a Vítkovicích. Na druhé straně Pavel Skazko jistě naordinuje svému týmu aktivní celoplošný florbal, který by mladému týmu Vítkovic nemusel svědčit, roli favorita by měl ale potvrdit. Podobně jako Olomouc, také Tatranu mohou být inspirací florbalistky Panthers, které Vítkovicím v minulém kole sebraly bod.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic v základní hrací době

FBŠ Bohemians – KM automatik FBK Jičín
Neděle, 16.00, SH Děkanka
Oba týmy jsou výkonnostně na vzestupu, hostujícím hráčkám se povedlo již třikrát v řadě bodovat. Je jasné, že na Děkance je čeká těžká výzva, protože se daří rovněž klokankám. Ty jdou do zápasu v pozici favorita, kterou by měly potvrdit. Nečeká je ale nic snadného a pokud by se mělo v tomto kole narodit nějaké překvapení, dost možná to bude právě na Děkance.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians v základní hrací době

K1 Florbal Židenice – Panthers Praha
Neděle, 17.00, VUT CESA Brno 1
Hráčky Panthers míří do Brna, kde se neboduje snadno. Domácí tým navíc potřebuje zabrat, neboť v minulém kole podlehl Bohemians. Navíc nyní Židenice vstoupily do určitého mikrocyklu sezony, ve kterém potřebují nasbírat co nejvíce bodů, aby mohly bojovat o účast v play off.
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*