Martin Kisugite při samostatném střílení. Foto: Erwin Keller, www.kellermedia.ch
19. 10. 2018 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Kisugite hattrickem sestřelil Thun, ligu vede po sedmi kolech Curych

 



Ve švýcarské lize zůstane během reprezentační pauzy na prvním místě Curych, který po úvodní prohře přidává jednu výhru za druhou. V odehraném šestém a sedmém kole byl z Čechů nejvíce vidět Patrik Dóža. Český útočník v jednom zápase nasbíral pět bodů a výrazně pomohl k výhře nad Klotenem. Pozadu nezůstal ani Martin Kisugite.

Nejvýraznější zápletkou z posledních dvou kol byl šlágr mezi Wilerem a Könizem. V zápase sedmého kola se sice už Patrik Dóža po bodové kanonádě z minulého zápasu proti Klotenu neprosadil, jeho tým ale i tak zvítězil 4:3.

Výhra posadila do čela tabulky Curych, který nejdříve jasně porazil Tigers 7:0 a v dalším zápase urval těsné tři body za výsledek 6:5 proti Zugu, kde Zug nezachránil ani nejproduktivnější hráč soutěže – Billy Nillson.

Výrazná česká stopa byla v zápase mezi Waldkirchem-St. Gallenem a Alligator Malans. Lukáš Veltšmíd se třemi body významně podílel na výhře 7:4 pro Aligátory, když gólově otevíral i uzavíral vzájemné střetnutí. Celkově si v letošním ročníku připsal 8 kanadských bodů.

Curych vede o dva body. Foto: Michael Peter

Hned dva čeští střelci se prosadili v posledním zápase sedmého kola. Thunu se zatím vůbec nedaří a naději na první výhru v základní hrací době vykřesal po úvodních 24 vteřinách David Šimek. O srovnání se ale postaral další český hráč na hřišti, reprezentant Martin Kisugite.

Českému obránci se podařilo vyrovnat během prvních dvaceti minut ještě jednou, tentokrát na 2:2. Ve 24. minutě navíc bývalý hráč Bohemians zkompletoval hattrick. Thun během druhé třetiny už odpadl a Tigers mohli s Martinem Kisugitem slavit třetí výhru v sezóně.

Do bojů v sedmém kole zasáhl i český zástupce z brankoviště, David Rytych nastoupil proti Rychenbergu v 6. kole až od třetí třetiny, v 7. kole byl naopak střídán ve druhé třetině. Chur podlehl až v prodloužení se skóre 8:9.

Další český florbalista Daniel Šešulka nenastoupil, od zápasu s Churem se otavuje ze zranění.

Švýcarská nejvyšší soutěž opět pokračuje po reprezentační přestávce, vedoucí Curych čeká zápas proti poslednímu Thunu. Floorball Köniz naopak čeká o poznání těžší soupeř – Zug United.

VÝSLEDKY 6. KOLA:

Uster – Waldkirch-St. Gallen 3:2
Alligator Malans – Thun 7:2
Kloten-Dietlikon – Floorball Köniz 4:10 (za hosty DÓŽA 2+3)
Tigers Langnau – GC Curych 0:7
HC Rychenberg – Chur 8:9 po prodl.
SV Wiler – Zug 6:5

VÝSLEDKY 7. KOLA:

SV Wiler – Floorball Köniz 3:4
Waldkirch-St. Gallen – Alligator Malans 4:7 (za hosty Lukáš VELTŠMÍD 2+1)
Zug – GC Curych 5:6
Kloten-Dietlikon – HC Rychenberg 9:4
Chur – Uster 8:9 po prodl.
Thun – Tigers Langnau 6:10 (za domácí David ŠIMEK 1+0, za hosty Martin KISUGITE 3+0)

TABULKA ŠVÝCARSKÉ LIGY:


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*