Klíčoví hráči obou týmů - v dresu SKV zazářil gólman Mazák, Chodov táhl čtyřmi góly Ondrušek. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal Klíčoví hráči obou týmů - v dresu SKV zazářil gólman Mazák, Chodov táhl čtyřmi góly Ondrušek. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal
11. 10. 2018 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov se na Vinohradech trápil, nakonec však derby dokázal otočit

 



Vinohrady málem šokovaly druhého favorita za sebou. Nad mistrem z let 2016 a 2017 vedl nováček v dohrávce 7. kola 2:0 a 4:2, přesto nakonec padl 5:6. Celek z Jižního Města v závěru podržel kanonýr Ondrušek, který třemi góly v řadě strhl vedení na stranu hostů.

Vinohradští vlétli do utkání ve velkém stylu. A to především domácí špílmachr Zbyněk Stuchlík, který nahrál na góly Skřivánkovi a Hanákovi a SKV vedlo 2:0. Chodov sice dokázal srovnat, jenže jen o pár minut po druhé chodovské brance se Vinohrady vrátily do vedení díky trefě Hartmana.

Stejný hráč pak zajistil domácím na začátku třetí části dvougólové vedení 4:2 a s nadějemi domácího celku to vypadalo docela slibně. Chodov se musel začít více tlačit do střelby a nakonec dokázal srovnat. Po Hartmanově trefě snížil Vošta a ve 48. minutě vyrovnal Ondrušek. V 52. minutě stejný hráč zkompletoval hattrick a poprvé poslal favorita do vedení.

Drama však zdaleka neskončilo. Kdo už myslel, že si Chodovští vítězství v pohodě pohlídají, mýlil se. Jen minutu a půl po třetí brance Ondruška dosáhl na stejný počet gólů také domácí střelec Hartman a srovnal na 5:5. Hosté přesto nakonec nováčka udolali. Ondrušek svou čtvrtou trefu potvrdil, že umí rozhodovat zápasy a Chodov hlavně díky jeho počinu vyhrál v Riegrových sadech 6:5.

„Domácí odehráli výborný zápasy a svým pohybem a svou aktivitou nám dělali obrovské problémy. My jsme k zápasu přistoupili laxně a vyhráli jsme silou vůle díky kvalitě našich individualit,“ zhodnotil zápas kouč Chodova David Podhráský. Jeho tým se díky zisku tří bodů posunul na druhou příčku tabulky bod za první Spartu.

„Dnešní zápas nám dal spoustu zkušeností. Těchto vypjatých momentů potřebujeme odehrát co nejvíce. Velkou pochvalu zaslouží brankář Mazák. Nevím, jak moc velkou roli hrálo podcenění ze strany Chodova. Osobně mám radost z posunů v naší hře a zároveň jsem trochu zklamaný, protože dnes jsme tu ztratili body,“ mrzelo trenéra domácích Michala Pazderu.

Petr Hartman (24) vstřelil Chodovu tři branky. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

Petr Hartman (24) vstřelil Chodovu tři branky. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

TJ Sokol Královské Vinohrady – Florbal Chodov 5:6 (3:2, 0:0, 2:4)

Branky a nahrávky: 5. Skřivánek (Z. Stuchlík), 9. Hanák (Z. Stuchlík), 18. Hartman (Hanák), 43. Hartman (Z. Stuchlík), 53. Hartman (Hanák) – 9. Ondrušek (M. Vávra), 12. Pražan (M. Vávra), 43. Vošta (Krbec), 48. Ondrušek (M. Vávra), 52. Ondrušek (Pražan), 55. Ondrušek (Mikeš). Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváci: 105.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*