FIlip Hrabal před Martinem Zozulákem v duelu Pardubic s Ostravou. Foto: Sokol Pardubice, Český florbal FIlip Hrabal před Martinem Zozulákem v duelu Pardubic s Ostravou. Foto: Sokol Pardubice, Český florbal
12. 10. 2018 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Pardubice hazardovaly s pětigólovým náskokem, nakonec však Ostravu porazily

 



Ve 38. minutě zvyšoval domácí kanonýr Martin Zozulák už na 6:1 a vše nasvědčovalo, že Pardubice vybojují čtvrté vítězství v nové sezoně. Jenže pak hosté ve třetí části vrhli síly do útoku a čtyřmi góly se postarali o drama. Na víc už ale nestačili. Pardubice v dohrávce 2. kola Tipsport Superligy porazily Ostravu těsně 6:5.

V úvodní třetině se trefil pouze pardubický Kourek. Góly začaly pořádně padat až ve druhé části. Nejprve sice vyrovnal hostující Eichner na 1:1, pak ovšem Pardubičtí během osmi minut vsítili čtyři branky a vyhnali z branky gólmana Klobučníka.

Do závěrečné dvacetiminutovky se šlo za stavu 6:1. „Ve třetí třetině jsme si řekli, že nemáme co ztratit a nechali jsme na hřišti vše. Velmi si cením morálu svého týmu, že jsme zápas nezabalili a výrazně přidali. V závěru jsme byli velmi blízko vyrovnání, poslední šanci jsme neproměnili a zápas smolně prohráli,“ ohlédl se za stíhací jízdou svého týmu Karel Ševčík, kouč ostravského FBC.

Ostrava se čtyřmi góly dostala na dostřel, ale vyrovnat nedokázala. „Padesát minut koncentrovaný a zodpovědný výkon, kdy si troufám tvrdit, že jsme soupeře přehráli. Škoda, že jsme ve třetí třetině trochu změnili naší hru a nehráli více na míčku, tím jsme soupeři dali šanci vše zdramatizovat. Bereme to ale pozitivně jako ponaučení do dalších zápasů,“ zhodnotil duel trenér Sokola Ladislav Štancl.

Sokol Pardubice – FBC Ostrava 6:5 (1:0, 5:1, 0:4)

Branky: 15. Kourek (Zozulák), 26. Janeček (Bílý), 26. Teichman (Žáček), 31. Kourek (Bílý), 34. P. Pakosta (Janeček), 38. Zozulák – 22. Křiva (Eichner), 49. Daniš (Sládek), 53. Daniš, 53. Křiva, 56. Daniš (Mendrek). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 3:0. Bez využití. Diváci: 262.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*