Otrokovičtí zvládli duel s Pardubicemi. Foto: Panthers Otrokovice, Český florbal Otrokovičtí zvládli duel s Pardubicemi. Foto: Panthers Otrokovice, Český florbal
13. 10. 2018 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Otrokovice v duelu o 7. místo zdolaly Pardubice, Bulldogs mají třetí výhru

 



V 9. kole Tipsport Superligy se utkali dva sousedi z tabulky. Otrokovice v přímé bitvě o sedmou příčku porazily Pardubice 7:5. Základy k výhře postavili Panthers v prostřední dvacetiminutovce, kterou vyhráli 3:0. Bulldogs Brno si odvezli všechny body z České Lípy a slaví třetí triumf v nové sezoně.

FBC Česká Lípa – Bulldogs Brno 3:5 (3:1, 0:1, 0:3)

Branky: 9. Spilka (Jirsa), 16. Jansa (Dzierža), 17. Spilka – 12. Žák (Němec), 23. Grlický (Konečný), 41. Koláčný (Grlický), 54. Koláčný (Lorenc), 60. Marek. Rozhodčí: Furmánek, Šolc. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváci: 307.

Česká Lípa i Brno měly před zápasem na kontě shodně šest bodů. Úvodní třetina vyšla lépe domácím, kteří i díky dvěma trefám Spilky vedli po dvaceti minutách 3:1. Jenže ve zbytku zápasu už stříleli branky pouze hosté. Ve třetí třetině se jim podařilo skóre otočit, a když navíc českolipský Štěrba za nepříznivého stavu 3:4 neproměnil nájezd, všechny body připadly za výhru 5:3 buldokům.

„Dokázali jsme navázat na předešlé utkání s Pardubicemi. I dnes jsme poměrně slušně bránili v obranném pásmu, ale pokulhávala produktivita šancí, které nám domácí nabídli. Hráli jsme trpělivě a věděli jsme, že se zápas bude lámat ve třetí třetině, kdy jsme dokázali skóre otočit,“ zhodnotil vítězné utkání kouč Bulldogs David Kyzlink.

Panthers Otrokovice – Sokol Pardubice 7:5 (1:2, 3:0, 3:3)

Branky: 16. Szweda (Kostka), 22. Sovják (Zapletal), 34. Gál (Sovják), 39. Szweda (Petřík), 51. Zapletal (Kostka), 52. Petřík (Vykopal), 55. Kvapil (Švajný) – 5. Žáček (Petr), 12. P. Pakosta (Krigovský), 41. Kourek (Bílý), 56. Zozulák (TS), 57. P. Pakosta (Krigovský). Rozhodčí: Drápal, Pospíšil. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 369.

Pardubice včera absolvovaly dohrávku 2. kola s Ostravou a prakticky ihned se musely přeorientovat na dnešní duel v Otrokovicích. Ačkoliv už ve 12. minutě Východočeši vedli o dvě branky, nakonec si z Otrokovic neodvezli ani bod. Panthers totiž ve druhé třetině zápas díky třem brankám otočili a definitivní direkt soupeři zasadili během čtyř minut ve třetí třetině, kdy přidali další tři zásahy.

„Utkání rozhodovaly maličkosti. Výborný výkon kapitána, který vedl tým k dnešnímu vítězství. Do dalších bojů musíme ještě víc zabrat a hrát tři třetiny,“ pochválil kouč panterů Michal Kvapil svého kapitána Lukáše Petříka. „Bohužel jsme dnes udělali hodně chyb. Cením si toho, že se hráči rvali až do konce i přesto, že to už bylo velice těžké,“ řekl po utkání trenér Pardubic Ladislav Štancl.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*