Radim Křenek v dresu Sparty. Foto: Sparta Praha, Český florbal
14. 10. 2018 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Sparta zůstává na čele Superligy, v derby vyzrála na Chodov

 



Ani derby proti těžkému soupeři z Chodova neukončilo vítěznou sérii Sparty, která činí již osm zápasů. Hosté porazili domácí Chodov 11:7. Reprízu loňského čtvrtfinále zvládly lépe Vítkovice, Tatran porazily 6:5. Ostrava deklasovala Znojmo 15:4. 

TATRAN STŘEŠOVICE – 1. SC VÍTKOVICE 5:6 (2:3, 3:2, 0:1)

Branky: 2. Langer (Marek Beneš), 15. Komárek (Ullmann), 26. Kreysa (Sádlo), 27. Komárek (Váňa), 29. Gašparík (Vítovec) – 14. Bräuer (Besta), 19. Gattnar (Firda), 19. Jastřembský (Delong), 24. Rýpar (Delong), 33. Delong (Besta), 55. Gattnar (Delong). Rozhodčí: Kačer a Vašíček. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. Diváci: 172.

Na čtvrtfinále proti Vítkovicím z minulé sezóny nemá Tatran dobré vzpomínky, s vítkovickými florbalisty sice neprohrál v play-off v základní hrací době ani jeden zápas, přesto se v sérii radoval pouze z jediné výhry. I v dnešním zápase bylo skóre vyrovnané a otáčelo se na obě strany.

Tatran po gólech Langera a Komárka dvakrát během prvních dvaceti minut vedl, do přestávky ale vstupoval se ztrátou 2:3. Druhá třetina vyšla už o něco lépe Tatranu. Poté, co Rýpar zvýšil backhandovou střelou z velké dálky na 4:2 pro hosty, převzali otěže zápasu na chvíli domácí. Tři rychlé branky v podání Kreysy, Komárka a Gašparíka opět zamíchaly se skóre a ve vedení byl rázem Tatran.

Jenže náskok Tatranu nevydrželo dlouho a ještě ve druhé části vyrovnal střelou po krátkém výběhu Adam Delong. Posledních dvacet minut bylo oproti zbytku zápasu o poznání taktičtější, stav se měnil až v 55. minutě. Prsty ve vítězné brance měl opět Delong (1+3), který chytře našel volného Gattnara.

Vítkovice daly vítězný gól necelých šest minut před koncem. Foto: Tatran Střešovice, Český florbal

FBC OSTRAVA – TJ ZNOJMO 15:4 (2:1, 6:1, 7:2)

Branky: 12. Šindler (Daniš), 15. Sládek (Šindler), 23. Juhaňák (Sládek), 25. Křiva (Eichner), 25. Daniš (Šindler), 34. Mendrek (Čonka-Skyba), 38. Kaloč (Lipový), 39. Bauer (Šindler), 41. Šindler (Daniš), 41. Mendrek (Čonka-Skyba), 45. Eichner (Kubíček), 45. Sládek (Šindler), 50. Bauer (Juhaňák), 56. Bauer (Šindler), 57. Křiva (Mendrek) – 2. Procházka II (Šindelář), 23. Procházka II, 44. Pánek (Šindelář), 48. Horák (Šindelář). Rozhodčí: Kamil a Tomáš Sojka. Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. Diváci: 72.

Znojmu vůbec nevyšel výjezd do Ostravy, po páté prohře za sebou navíc zůstává na posledním místě. První dějství nevypovídalo, že se schyluje k dvoucifernému debaklu, domácí vedli po gólech Šindlera se Sládkem těsně 2:1.

Pytel s góly do hostující sítě se roztrhl až ve druhé třetině. Vyrovnání Znojma paradoxně nabudilo naopak Ostravu, která vstřelila tři branky v rozmezí dvou minut.

Ve zbytku utkání bylo na hřišti pouze jedno mužstvo, gólový účet se nakonec zastavil na 15 brankách. Hlavní hvězdou byl osmnáctiletý Matyáš Šindler, který si připsal 7 (2+5) bodů.

Jiří Bauer při střele. Foto: FBC Ostrava, Český florbal

FLORBAL CHODOV – SPARTA PRAHA 7:11 (1:4, 3:2, 3:5)

Branky: 17. Pražan (Ondrušek), 30. Plíhal (Vošta), 30. M. Vávra (Pražan), 36. Ondrušek (Podhráský), 45. Pražan (Ondrušek), 50. Vošta (Maxa), 53. Matejčík (Vošta) – 3. Garčar (Pažák), 5. Pažák (Krejča), 8. Marvánek (Zouzal), 14. Zouzal (Kareš), 37. Křenek (Garčar), 37. Svatoš (Marvánek), 42. Zouzal (Svatoš), 52. Marvánek (Zouzal), 54. Kareš (Bartoš), 59. Ujhelyi (Garčar), 60. Pažák (TS). Rozhodčí: Černý a Janoušek. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:1. Diváci: 264.

Tahákem devátého kola bylo střetnutí týmů na špičce tabulky, Sparta navíc toužila prodloužit svou vítěznou šňůru. Chodovu se v derby nepodařilo vůbec zachytit začátek zápasu, v osmé minutě zvyšovala Sparta z jedné ze svých nejsilnějších zbraní – přesilové hry již na 3:0.

Zaskočený Chodov vstupoval do druhé třetiny se ztrátou 1:4, v následujících minutách se mu ale podařilo bravurně vrátit do utkání a srovnat na 4:4. Poslední slovo ve druhé třetině ale měla opět Sparta, branky Křenka a Svatoše znamenaly vedení 6:4.

Chodov se navíc v posledních dvaceti minutách dostal do tříbrankového manka a ačkoliv se opět vehementně snažil o vyrovnání, podruhé se mu již tři branky stáhnout nepodařilo. Zlomit chodovský odpor se Spartě podařilo v 54. minutě, kdy odskočila po dorážce Kareše na rozdíl dvou gólů.

V posledních minutách Sparťané využili prázdnou branku domácích a přidali ještě dva pojistné góly. Sparta po další výhře drží první místo, na druhý Chodov zvýšila náskok na čtyři body. Třetí Boleslav má s pětibodovou ztrátu ještě jedno utkání k dobru.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Ketty Petty napsal:

    Chodovu teď hraje pouze třetí lajna, druhá je špatná, Koutný se zatím ukazuje jako omyl, Rezáč po představení v Bouli neviditelný, Krbec všude a nikde. První lajna průchoďák do obrany, ale aspoň dorovnává obdržené vstřelenýma.

    Chodovu momentálně hrozně chybí obránci, když stabilně skoro na 2 obrany odehraje zápas starý Vávra, je to fakt vážné 😀

    Sparta pěkně efektivní, důrazná, už by mohla v semíčku aspoň pozlobit.

  • Včelka napsal:

    Klobouk dolů před starým Vávrou !

    • kralicekvicek napsal:

      Souhlasím. V té své pětce má své misto a dodává útočníkum klid a zkušenosti. Ta pětka se mi strasne libi. Tak snad do toho trener nejak nezasahne. I kdyz pro ostatní lajny se bude muset neco zmenit. První do obrany tragedie, druha neexistuje.

  • Pavel napsal:

    Na Spartu je radost koukat..To se o většině ostatních týmů říct nedá.

Napsat komentář

*