Švédi dokázali obrátit utkání v závěru. Foto: Martin Flousek, www.ceskyflorbal.cz
20. 10. 2018 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Češi sahali po vítězství, o vedení přišli v posledních 10 minutách

 



Český tým nestačil v úvodním zápase EFT ve švédské Uppsale na domácí Švédy, ačkoliv zvládl otočit průběh a na začátku poslední třetiny vedl 4:3. Díky vyrovnání Enströma a vítězné trefě Sjögrena z 55. minuty nevytěžili Češi z utkání ani bod. Ve druhém utkání je čeká soupeř z Finska.

ŠVÉDSKO – ČESKO 5:4 (2:1, 1:2, 2:1)

Branky: 12. Enström (Carlström), 13. Svahn (Johansson), 24. Carlström (Samuelsson), 53. Enström (Nilsson), 55. Sjögren (Samuelsson) – 20. Šebek (Kisugite), 29. Beneš (Němeček), 34. Delong (Rýpar), 41. Beneš (Veltsmid). Vyloučení: 0:4. Využití: 2:0. Diváci: 884.

V prvním zápase české reprezentace na podzimním EFT se vedení přelévalo na obě strany. Jako první otevřel skóre obávaný střelec Rasmus Enström, který střelou z dálky využil přesilovou hru. Stav pro český tým navíc zhoršil Svahn o minutu později, když nikým nehlídaný zužitkoval rychlý protiútok.

Lepší výchozí pozici do zbytku zápasu vystřelil ještě ve 20. minutě Daniel Šebek, kterého našel křižnou přihrávkou Martin Kisugite. Do druhé třetiny český tým sice také vstoupil inkasovanou brankou, z jeho pohledu ale nakonec dopadla mnohem lépe.

Na trefu Galante-Carlstroma zareagoval Marek Beneš s Adamem Delongem, český tým v rozmezí pěti minut vyrovnal na 3:3. Třetí gól v řadě pro svěřence Petri Kettunena přidal znovu Marek Beneš a Češi se dostali ve 41. minutě poprvé v zápase do vedení.

Matěj Jendrišák nastoupil ke 100. utkání v národním dresu. Foto: Martin Flousek, www.ceskyflorbal.cz

Češi se ale výhry nad Švédy znovu nedočkali, nejdříve v čase 53:00 potrestali domácí další české vyloučení a o více jak minutu později rozhodl při zmatku v brankovišti Sjögren. Přesilovky se ukázaly jako jedním z klíčových faktorů v zápase, Češi byli vyloučeni čtyřikrát, zato Švédové ani jednou.

Ve druhém utkání se Češi představí proti Finům, v sobotu od 15:15.

 


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*