Čtyři finské góly z prostřední třetiny rozhodly. Foto: Martin Flousek, www.ceskyflorbal.cz Čtyři finské góly z prostřední třetiny rozhodly. Foto: Martin Flousek, www.ceskyflorbal.cz
20. 10. 2018 Reprezentace - Muži (1) KOMENTÁŘŮ

Zlepšení přišlo až v závěru. Češi prohráli s Finskem 2:5

 



Padesát minut to bylo trápení českého týmu v ofenzivě. Pak se prosadili vítkovičtí hráči Rýpar s Delongem a alespoň zmírnili výši porážky. Finsko vyhrálo nad Českem 5:2. Češi uzavřou turnaj EFT ve švédské Uppsale zítřejším duelem se Švýcarskem.

Česko – Finsko 2:5 (0:0, 0:4, 2:1)

Branky: 50. Rýpar (Krbec), 55. Delong (Suchánek) – 24. Salin (Salo), 34. Manninen (Kotilainen), 37. Kotilainen (Junkkarinen), 39. Salin (Lastikka), 57. Stenfors. Rozhodčí: Zurbuchen, Wehinger (obě Švýc.). Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 450.

Češi měli v úvodu solidní šance a Curney po rychlém ťukesu dokonce trefil tyč. Skóre otevřel až ve druhé třetině Salin, když si seběhl na kraj brankoviště pro přihrávku Sala a šikovně umístil míček pod břevno. Šanci na vyrovnání měl Krbec, ale z dobré pozice neuspěl.

Na 2:0 pro Seveřany zvýšil Manninen po skvěle rozehrané standardní situaci z rohu. Finové vstřelili do konce druhé části ještě další dva góly po rychlých protiútocích a po 40 minutách vedli 4:0.

Svěřenci Petriho Kettunena se prosadili až v závěrečné pasáži hry. Přesilovou hru využil díky pohotové dorážce Josef Rýpar. Další snížení přinesla spolupráce Suchánka s Delongem. Druhý jmenovaný využil dobrou přihrávku od Suchánka a trefil se pod horní tyčku.

Finové ještě v závěru přidali pátý gól a uzavřeli skóre na 5:2. Zítřejší severské derby bude soubojem o první místo. Češi se naopak se Švýcary utkají o třetí příčku. Zápas je na programu od 14 hodin.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • trener napsal:

    příliš mnoho individuálních chyb, přetrvává snaha o to dávat goly bez odpovědnosti při rozehrávce či v obraně – tedy nic nového pod sluncem

Napsat komentář

*