Adam Delong rozhodl svým nájezdem bitvu se Švýcarskem. Foto: Martin Flousek, www.ceskyflorbal.cz Adam Delong rozhodl svým nájezdem bitvu se Švýcarskem. Foto: Martin Flousek, www.ceskyflorbal.cz
21. 10. 2018 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Po špatné úvodní třetině se Češi zvedli a nakonec zvítězili nad Švýcarskem v nájezdech

 



Po první třetině to pro český národní tým nevypadalo dobře. Jenže pak svěřenci Petriho Kettunena zabrali, duel otočili a nakonec Švýcary porazili po samostatných nájezdech. Na turnaji EFT ve švédské Uppsale tak obsadili třetí příčku.

Švýcarsko – Česko 5:6 (2:0, 0:3, 3:2 – 0:0) po sam. náj.

Branky: 16. Maurer (Engel), 18. Maurer (Conrad), 41. Burki, 56. Laely (Berry), 57. Riedi (Berry) – 24. Rýpar (Němeček), 25. Šebek (Langer), 35. Langer (Krbec), 55. Delong (Ondrušek), 58. Beneš (Delong), rozh. náj. Delong. Rozhodčí: Heinola, Marttinen (oba Finsko). Vyloučení: 4:0. Využití: 0:2. Diváci: 321.

Češi měli v úvodu zápasu několik šancí, zejména Tom Ondrušek mohl skórovat, ale Meiera nepřekonal. Pak přišla skvělá dvouminutovka pro Maurera. Švýcarský kanonýr nejprve zužitkoval samostatný únik a po bleskově rychlé bekhendové kličce nedal Součkovi šanci. Jen o pár desítek vteřin později se stejný hráč prosadil z velkého brankoviště podruhé a Švýcaři vedli 2:0.

Snížení ze strany českého týmu přišlo tři minuty po přestávce. Češi rozehrávali standardku v přesilovce, Němeček rychle posunul míček na Rýpara a ten snížil na 1:2. O minutu později bylo srovnáno. Šebek po skvělé přihrávce Langera využil další přesilovku českého týmu. Svěřenci Petriho Kettunena dokonali obrat ve 35. minutě. Langer natáhl ke střele ze středu hřiště a nemýlil se.

Adam Delong s Markem Benešem. Foto: Martin Flousek, www.ceskyflorbal.cz

Adam Delong s Markem Benešem. Foto: Martin Flousek, www.ceskyflorbal.cz

Švýcaři takřka ihned po druhé pauze srovnali na 3:3. Konec zápasu byl hodně divoký. Pět minut před koncem Ondrušek pohotově sklepl míček na Delonga a ten poslal českou reprezentaci zpátky do vedení. Za minutu a půl bylo vše jinak. Po trefách Laelyho a Riediho vedli pro změnu Švýcaři 5:4. U obou švýcarských gólů asistoval Berry.

Český tým se hnal za vyrovnáním, donutil svého protivníka k chybě a dvě a půl minuty před koncem se Marek Beneš zjevil sám před švýcarskou brankou. Tváří v tvář Meierovi nezpanikařil a srovnal na 5:5. V prodloužení gól nepadl, a tak rozhodly až nájezdy.

Jako první uspěl Pražan, který protlačil míček pod Meierem do branky. Za soupeře srovnal Zaugg, ovšem kromě něj už se za Švýcary nikdo jiný prosadit nedokázal. Delong naopak zaskočil Meiera střelou do šibenice a přisoudil druhý bod v zápase a třetí místo na turnaji Čechům. Severské derby o první příčku ovládly Švédové po výhře 5:1.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*