Jiří Juhaňák se dere do zakončení. Foto: FBC Ostrava, Český florbal Jiří Juhaňák se dere do zakončení. Foto: FBC Ostrava, Český florbal
23. 10. 2018 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Česká Lípa obrala Ostravu o bod, výhru v prodloužení vystřelil Čonka-Skyba

 



Napínavá dohrávka 8. kola mezi Ostravou a Českou Lípu přinesla největší zápletku v posledních minutách, kdy Česká Lípa stáhla ztrátu dvou branek. Utkání, kde Ostravu málem úplně přišla o vedení 4:0, nakonec pro domácí rozhodl Čonka-Skyba.

FBC OSTRAVA – FBC ČESKÁ LÍPA 6:5p (2:0, 2:0, 1:5, 1:0)

Branky: 6. Bauer (Juhaňák), 11. Sládek (Daniš), 28. Křiva (Kaloč), 33. Daniš (Sládek), 45. Klímek (Mžyk), 62. Čonka-Skyba (Daniš) – 43. Mlejnek (Novotný), 50. Jirsa, 51. Tichý (Ponomarev), 59. Krajcigr (Štěrba), 59. Štěrba (Krajcigr). Rozhodčí: Kačer a Vašíček. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváci: 85.

Nebe a dudy. Asi tak by se dal přirovnat výkon Ostravy v průběhu dohrávky 8. kola proti České Lípě. V první části si ostravští florbalisté počínali podle očekávání a vypracovali si vedení. V přesilové hře se prosadil z dálky Jiří Bauer, který si připsal již osmý gól v osmém zápase.

Vedení postupně zvýšili Sládek, Křiva a Daniš a při skóre 4:0 se zdálo o vítězi rozhodnuto. Prvním varováním bylo snížení Mlejnka na 1:4, který využil nedůrazu v brankovišti. Domácí sice dokázali vzápětí gólově odpovědět, třetí třetina ale už nepokračovala podle jejich představ.

Nedůslednost v obraně potrestali Jirsa s Tichým a vrátili Českou Lípu zpět do zápasu. Mohutný finiš České Lípy dokonal Krajcigr a Štěrba v rozmezí půl minuty. Hostům nicméně vyrovnání a následné prodloužení přineslo pouze jeden bod, v prodloužení si po kombinaci poradila Ostrava, na jejímž konci stál připravený Čonka-Skyba.

Ostravu může mrzet ztracený bod, po dohrávce se mohla dotáhnout na šestý Tatran. Česká Lípa se naopak díky bodu odpoutala od třináctých Vinohrad.

Česká Lípa vyrovnala po mohutném finiši v závěru. Foto: FBC Ostrava, Český florbal


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*