Robert Košir se postaral o tři branky, Milan Garčar na tři přihrál. Foto: Sparta Praha, Český florbal
29. 10. 2018 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Sparťanská série trvá, na Vinohradech smazala tříbrankovou ztrátu

 



Vedoucí tým Superligy vstupoval do zápasu jako jasný favorit, první polovina ale pořadí týmů v tabulce vůbec neodpovídala. Vinohrady se dostaly do vedení 3:0, Sparťané však srovnali ještě během druhé třetiny. Sparta po přestávce skóre otočili a výhru zvýšili náskok na čele tabulky na pět bodů.

SOKOL KRÁLOVSKÉ VINOHRADY – SPARTA PRAHA 4:6 (2:0, 1:3, 1:3)

Branky: 8. Jelínek (Gregor), 20. Hartman (Skřivánek), 27. Hanák (Linhart), 57. O. Stuchlík (Z. Stuchlík) – 30. Košir (Garčar), 38. Košir (Křenek), 39. Kareš (Svatoš), 42. Křenek (TS), 44. Košir (Garčar), 56. Ujhelyi (Garčar). Rozhodčí: Pangerl a Šedivý. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváci: 455.

Desátá výhra v řadě se pro Spartu rodila s velikými obtížemi. Jedinou branka v prvních deseti minutách padla po chybě Beneše, který si srazil dalekonosnou střelu do své branky. Překvapivý průběh prvních dvaceti minut korunovala trefa Hartmana, po přihrávce Skřivánka zpoza branky.

Do ještě nepříjemnější situace se favorit zápasu dostal ve druhé třetině, kdy na konci pohledné kombinace nezaváhal Hanák. Sparta ale v následujících minutách ukázala svou sílu.

Po dvou brankách slovinského reprezentanta Košira se dostali hosté zpět do zápasu, ve 39. minutě navíc z úniku srovnal Kareš.

Sparta potvrdila převahu v zápase i ve třetí třetině, kdy nejprve Křenek využil trestné střílení. Pojistku přidal vzápětí svým třetím gólem v zápase Robert Košir. Branka Ujhelyiho už definitivně rozhodla o vítězi, Ondřej Stuchlík pouze zkorigoval na 4:6.

Sparťané mají po další výhře na druhou Boleslav pětibodový náskok, v dalším kole zavítají na půdu posledního Znojma. Tomu se budou chtít odpoutat Vinohrady, které hostí Otrokovice.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*