Adam Delong na posledním EFT proti Švýcarům. Foto: Martin FLOUSEK / www.ceskyflorbal.cz).
1. 11. 2018 Mistrovství světa (17) KOMENTÁŘŮ

Širší nominace české reprezentace na MS

 



Do startu MS v Praze už zbývá pouze jeden měsíc, národní týmy tak začínají pomalu zveřejňovat nominace na závěrečný turnaj. Petri Kettunen se svým realizačním týmem zveřejnil 30 jmen, finální nominace přijde na řadu 13. listopadu.

Třicetičlenná nominace čítá legionáře i zástupce české Tipsport Superligy. Mezi vyvolenými chybí například Martin Tokoš či Jan Natov, kteří se ale už neobjevili ani na posledních akcích. Nejpočetnější zastoupení má hned trojice českých týmů – Mladá Boleslav, 1. SC Vítkovice i Florbal Chodov mají v nominaci pět hráčů.

V konečné nominace bude 20 jmen, finální seznam bude zveřejněn 13. listopadu. Následné změny kvůli zraněním se mohou dělat pouze ze zveřejněného first listu. Domácí mistrovství světa odstartuje 1. prosince.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • florbalfanda napsal:

    Zdar tak kde jsou všichni ti trenéři co se tady pravidlně vyjadřují :D, že by tady nikdo nechyběl ??

    • Petr napsal:

      Ono asi ani tak nejde o tu nominaci, protože většinu hráčů by tam většina trenérů měla stejných. Důležitější je, jak s těmi hráči trenér ty dva roky pracuje a jakou v týmu vytvoří atmosféru.

      Výsledky reprezentace za posledních pár let hovoří za vše.

  • ADALBERT napsal:

    K týhle nominaci: ničím nepřekvapila, jsou v ní hráči, který pod Kettunenem objíždí repre akce celej cyklus, takže by bylo divný, kdyby se tam najednou objevil někdo jinej. Z druhého pohledu mě mrzí, že se do téhle nominace mohlo dostat několik borců, který jsou podle mě lepší, než některý tyhle…budu konkrétní: do first listu by podle výkonnosti určitě měli patřit Sýkora a Natov. Škoda, že s nima Kettunen od začátku nepracuje a nezařadil je.
    Můj tip na nominaci: Bauer, Souček- Suchánek, Veltšmíd, Kisugite, Němeček, Hubálek, Vítovec, Garčar (ještě by mohl Pražan)- Jendrišák, Šebek, Beneš, Dóža, Delong, Langer, Ondrušek, Rýpar, Curney, Krbec, Hájek (může ještě Tomašík)

  • Ian napsal:

    Souhlas. Tokoš, Natov i Sýkora mi tam chybí a asi je to škoda. Mají zkušenosti a určitě pořád i co nabídnout. Na druhou stranu je to přesně jak píšeš.. Petri s nimi nepočítal od samého začátku, takže by bylo překvapení, pokud by se v nominaci objevili. Každý trenér má své koně, tak musíme věřit, že Petri vybral ty správné.

    • Ondřej napsal:

      Již to tu bylo jednou napsáno, Sýkora je od loňského play off mimo hru. Něco letos „nabrnkal“, ale na velkou muziku to zatím není. I Ondra Zamazal zmiňoval během TV přenosu Sýkorovy vleklé kotníkové patálie. A co si vybavuji, tak několik EFT odjel, byl i na repre soustředěních, čili Petri s ním pracoval. S Natovem a Tokošem už nikoli – důvody nevím, ale zřejmě mu nejde jen o herní stránku hráče.

    • Taky Petr napsal:

      Tokošovy statistiky v této sezóně jsou slabé – za 11 zápasů 3+3, zřejmě není ta správná forma. K tomu 4 trestné minuty, což sice není žádný negativní zázrak, ale způsob jeho hry tuto statistiku ještě obohatí.

      Škoda, na Švédy mohl platit, ale zřejmě není forma.

      U Natova jde o dlouhodobou polemiku. Spolu s Curneyem jsou v MB zcela nedostižní, ale v repre branky střílí spíš jiní hráči než J.C. Zřejmě vedení zastává názor, že co je úspěšné v lize, nemusí být v mezinárodních zápasech.

  • florbalfanda napsal:

    Dá se říct že ve výběru jsou hráči kteří tam byly už za Pina a v tom případě tam ta kvalita asi je a nejde jen o oblíbence

  • Florbalista napsal:

    Finální nominace

    Brankáři
    Lukáš Bauer
    Lukáš Souček

    Obránci
    Milan Garčar
    Jakub Hubálek (Martin Pražan)
    Martin Kisugite
    Ondřej Němeček
    Patrik Suchánek
    Lukáš Veltšmíd
    Ondřej Vítovec

    Útočníci
    Marek Beneš
    Jiří Curney
    Adam Delong
    Patrik Dóža
    Matěj Jendrišák
    Mikuláš Krbec
    Filip Langer
    Tom Ondrušek
    Josef Rýpar
    Daniel Šebek
    Milan Tomašík (Radek Valeš)

  • Super D napsal:

    david Rytych chybi?

  • trener napsal:

    je to velké umění poskládat kluky vedle sebe tak, aby byli schopni a ochotni přijmout rozdílné role…to si myslím je dlouhodobá slabina repre výběrů co si pamatuji, všichni se vždycky chtěli prosazovat a hrát a málokdo myslel na to, že i florbal je kolektivní sport a jednotlivec v něm moc nezmůže a tak jsme měli vždycky tým složený možná z nejlepších hráčů individuálně neschopných se pro tým obětovat třeba poctivou obranou nebo nechutí spolupracovat s ostatními. ti kluci se musí stmelit i mimo hřiště, musí dýchat jeden pro druhého bez ohledu na slávu, protože co si budeme namlouvat, dějiny kolektivních sportů si nejvíce pamatují střelce…

  • nominace napsal:

    Jaká je to alchymie to správně poskládat si můžete přečíst i tady https://www.bezfrazi.cz/ego/

    • trener napsal:

      Cepek především odhalil sám sebe, způsob jeho přemýšlení a to co nám předkládá jako jakýsi pokus o sebereflexi je plné falše, ublíženosti a sebestřednosti. Miluje jediné na světě a to sám sebe a je to jeho osoba, která stojí za obrovskou stagnací florbalu v čr. nikdy se neměl tento samolibý frajírek stát trenérem repre – děcko trénovalo děti a muselo to dopadnout špatně…

  • ADALBERT napsal:

    Ještě bych se rád vyjádřil k osobě Jirky Curneyho…je to bezpochyby neskutečný střelec a pointmaker, který ale svoji pověst nikdy nedokázal na mezinárodní úrovni potvrdit. Bohužel mi ale přijde jako hráč, který se nerad sníží k hraní “pro tým” a proto bych ho na MS skoro ani nebral…vzhledem k výkonnosti Beneše je očividné, že místo na pravo u Jendrišáka je obsazené, s Dóžou mi ty dva nesedí (dva kohouti na jednom dvorku) a k hraní ve třetí “obranné” pětici se Curney nesníží… těžko se takovému hráči vytváří pozice v týmu, tak bych ho ani nebral.

    • Taky Petr napsal:

      Ne každý dokáže přepnout z klubové úrovně, kde plní roli hlavního střelce a kde je mu pro to vytvářen prostor, do jiné role a jiné pozice, která se od něj očekává v reprezentaci. Jak píšete a jak jsem psal i já výše, J.C. se tomu evidentně nedokáže přizpůsobit, protože jeho produktivita v repre není ani zlomkem jeho ligové výkonnosti. V takovém případě jsou pro repre tým užitečnější jiní hráči.

      Ne každá rostlina dokáže po přesazení stejně prosperovat na novém místě jako na tom původním.

Napsat komentář

*